Page 1

elo

rij In deze

elo

rij:

VelOverpeinzingen

1

Gezondheid

2

SMA Midden

2

Trainingskamp 2014

3

Advertentie

3

Velotip(s)!

4

Ingestuurd

4

VeloGrappig

5

Advertentie

5

Kalender KNWU Midden 6

VelOverpeinzingen Voorzitter Dit is denk ik de eerste keer dat ik de VelOverpeinzingen in het buitenland schrijf. Het zijn alweer de laatsten van dit jaar. Een jaar dat voor Miranda en mij anders is gelopen dan gebruikelijk. We hebben door omstandigheden minder gefietst dan andere jaren, maar zijn wel voor het eerst op een mtb gestapt, een 29er. Al snel bleek dat we wat scholing nodig hadden en hebben dan ook dankbaar gebruik gemaakt van het door de NTFU aangeboden fiets-fit programma. Een heel laagdrempelig programma om, in dit geval, kennis te maken met de technieken om verantwoord op een mtb rond te rijden. En laat dit programma nu mede de reden zijn dat ik dit nu in de Eifel, en meer precies, in het huis waar we dit jaar tijdens het trainingskamp verbleven, zit te schrijven. Miranda en ik vinden het zo leuk dat we met onze 29ers richting Willwerath getogen zijn om daar in de vele bossen rond te toeren, en natuurlijk Kerstmis te vieren.

Namens het bestuur wens ik iedereen een hele fijne, en veilige, jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2014. Denk, zeker in deze periode met wisselende weersomstandigheden, aan de VeloVeiligheid. Draag ALTIJD een helm! Ook tijdens je trainingen! Ik wil nog even melden dat Miranda weer heeft ondervonden hoe belangrijk een helm is. Vlak voor onze vakantie is ze met haar 29er, op de weg, gevallen. Haar helm is gebroken, maar haar nekwervels, zoals uit de röntgenfoto’s blijkt gelukkig niet. Lees ook haar verhaal op pagina 10.

MNL Voorjrscompetitie

6

Advertentie

7

Van de secretaris

8

NTFU kalender

9

Advertentie

10

MTB haat/liefde

10

Advertentie

11

Oproep redactie

12

VeloVermaak

12

Velogroet, Henry Danse Voorzitter Wielervereniging VeloVrienden

VeloVeiligheid: Draag altijd een helm!

De notulen van de laatste ALV moeten nog worden uitgewerkt, maar vooruitlopend daarop kan ik al wel zeggen dat we aan het onderzoeken zijn of we als vereniging ook dit fiets-fit programma van de NTFU aan kunnen gaan bieden, en dan in eerste instantie voor de weg.

Ook als je alleen traint!!! December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 1

elo rij


Gezondheid

Auteur: Guido Vroemen

Een van de belangrijkste dingen is dat alle lichaamsdelen en systemen goed functioneren en goed met elkaar samenwerken om een optimale gezondheid en prestatievermogen te handhaven. Deze tijd van het seizoen, de meeste beginnen nu met hun opbouw naar het komende seizoen toe, is geschikt om al deze systemen te onderwerpen aan een kritische blik. Aangezien er vaak wordt toegewerkt naar de fysieke grenzen is het belangrijk om ook kleine details aandacht te geven, zodat hierdoor geen blessures en/of ziektes kunnen optreden. Een opsomming van de diverse systemen gaat als volgt: - Hoofd, oren, ogen, neus en keel: Heb je recent symptomen gehad zoals drukkende hoofdpijn bij bukken, loopneus, niezen, jeukende ogen en neus, kriebelhoest? Dit kunnen symptomen zijn van seizoensgebonden allergieën, deze kunnen vermoeidheid veroorzaken en ook een vertraagd en slecht herstel. - Hart en bloedvaten (cardiovasculaire screening): Weet je wat je bloeddruk is? Een bloeddruk van 120/80 mm Hg is normaal voor volwassenen. Heb je last gehad van onregelmatige hartslag tijdens inspanning of in rust, ofheb je wat druk op de borst gevoeld tijdens inspanning? Komt er in je familie plotse hartdood voor? Bij het beantwoorden van 1 van deze vragen met ja is een check-up zeker aan te raden. - Longen: Astma, een beeld waarbij de luchtwegen en longen vernauwd en een ontstekingsreactie vertonen, kan in verschillende intensiteiten zich presenteren en komt redelijk vaak voor bij duursporters. Heb je vaker periodes gehad van langdurig hoesten aan het einde van een harde training, of een gevoel gehad van moeilijk kunnen ademen? Veel atleten hebben soms hele subtiele beperkingen, die ze al jaren hebben en dit ook als normaal bestempelen. Deze problemen laten evalueren en een juiste longfunctietest uit laten voeren kan een verbetering van je prestaties geven met een goede instelling van behandeling van de beperking.

- Bloed: Heb je in het verleden bloedarmoede gehad, of een laag Hb vanwege ijzertekort en/of vitamine B12 en foliumzuur tekort? Zeker belangrijk bij vrouwen, aangezien er altijd meer bloedverlies vanwege de menstruatie. Heb je last (gehad) van aanblijvende vermoeidheid of slecht herstel van de trainingen? Laat een bloedonderzoek doen waarin je bloedbeeld en ijzerstatus wordt bepaald. - Hormonaal: Is er ooit een verhoogd bloed glucose waarde gevonden? Of problemen met gewicht aankomen/ afvallen, vermoeidheid of komt er in de familie schildklier afwijkingen voor? Ook hier kan een bloedonderzoek naar schildklierfunctie zinvol zijn. - Bewegingsapparaat: Zijn er vervelende spier en/of gewrichtsklachten waar je niet vanaf komt? Deze kunnen vaak meer problemen geven als je lichaam moet gaan compenseren. Fietspositie kan een belangrijke rol spelen, net als looppatroon analyse. Ook bewegingsbeperkingen van een gewricht moeten geanalyseerd worden en indien nodig behandeld. Ook een merkbaar verschil in kracht tussen linker en rechter been moet je laten analyseren (pedaalkrachtmeting). - Vaccinaties: Ga je een wedstrijd doen in een land waar je bepaalde vaccinaties voor nodig hebt, zorg dan tijdig er voor dat je deze krijgt, zie ook www.lcr.nl Hou in gedachten dat geen enkel symptoom of vraag over je gezondheid onbelangrijk is. Kleine problemen kunnen het hele systeem beïnvloeden en daarmee ook je hele seizoen maken of breken. Guido Vroemen Guido@sportarts.org

SMA Midden Nederland

Auteur: Redactie

testen en onderzoeken te laten verrichten. Een test kan je bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van je trainingswaarden. Guido kan je adviseren over een verplichte sportkeuring tot een maximale inspanningstest met ademgas analyse, waarbij je VO2max wordt gemeten.

Zoals jullie weten heeft VeloVrienden een samenwerkingsverband met SMA (Sport Medisch Adviescentrum) Midden Nederland. Guido Vroemen is sportarts en eigenaar van sportmedisch adviescentrum (SMA) Midden Nederland. Naast sportarts is Guido tevens Medisch Bioloog , gediplomeerd Triathlon Trainer en bondscoach van de Lange Afstand Triathlon selectie. Vanuit het advies centrum begeleidt hij meerdere wielerploegen en individuele sporters op zowel trainingstechnisch als medisch vlak. SMA Midden Nederland biedt vele mogelijkheden onze vereniging te ondersteunen. Het is mogelijk verschillende

SMA Midden Nederland is gespecialiseerd in het werken met vermogensmeters en analyse van de gegevens. Maar natuurlijk kan Guido je ook helpen bij blessures; zonder verwijzing van (huis)arts kun je bij hem terecht! Alle leden van VeloVrienden kunnen bij Guido terecht tegen speciale condities (20% korting op alles wat niet door de ziektekostenverzekeraar vergoed wordt). Neem voor uitgebreide informatie contact op met Guido. Alles over Guido en het SMA kun je lezen op www.sportarts.org

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 2

elo rij


Trainingskamp 2014: Van Opijnen Montage Trainingskamp

Auteur: Henry Danse

Natuurlijk wordt er in 2014 ook weer een trainingskamp georganiseerd, en wel van 28-4-2014 t/m 04-05-2014. De locatie is gelijk aan die van 2013, we gaan weer naar Willwerath. Het zal een jubileumuitgave zijn, de vereniging bestaat in 2014 namelijk 5 jaar en het wordt de 5e keer dat het trainingskamp zal worden georganiseerd. Overigens zal het de eerste keer zijn dat we een sponsor speciaal voor het trainingskamp hebben. Vanaf nu noemen we het trainingskamp voor 2014 het “Van Opijnen Montage Trainingskamp”! Via mail worden jullie binnenkort nader ingelicht over dit trainingskamp. Om jullie alvast weer lekker te maken hierbij nogmaals het filmpje van vorig jaar:

Datum: maandagochtend 28 april 10:00 uur tot zondagmiddag 4 mei 16:00 uur Waar: Willwerath, Duitsland Wie: Aanmelden kan binnenkort, hou je mail in de gaten! Het trainingskamp geldt alleen voor leden van Wielervereniging VeloVrienden.

Welk liedje komend jaar? Heb je geweldige ideeën, meld ze ons!

Advertentie

Cycle Center 53-11║ Peperstraat 15 ║ 5314 AL Bruchem ║ 0418-642283 ║ www.cc5311.nl

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 3

elo rij


4

Ingestuurd: Sportvasten bij Belkin

Ingestuurd door: Jan Danse

VeloTip(s)! VeloTip(s) is een rubriek voor én door jullie. Heb je tips over alles wat met fietsen te maken heeft, meld het ons! VeloTip(s) kan met van alles te maken hebben; een goed fietsvakantieadres, een materiaaltip, een link naar een geweldige website, maar ook tips voor betere trainingen of bijvoorbeeld voedingtips, alles is welkom. Onder de inzendingen zal de redactie ieder kwartaal een winnaar trekken en verblijden met een kortingsbon ter waarde van € 5,-- voor de webshop.

Wil jij de volgende keer kans maken op een kortinsbon? Stuur dan je tip voor 20 maart naar info@velovrienden.nl

December 2013 2011 ● Jaargang 5 3 ● Editie 4 ● Pagina 4

elo rij


VeloGrappig

Met dank aan Jasper voor het insturen!

Advertentie Notariskantoor Van Santvoort & Den Drijver-Pigmans Kerkstraat 53a 5331 CB Kerkdriel 0418-63 66 10 info@notariskerkdriel.nl www.notariskerkdriel.nl

Drie generaties notarissen, van links naar rechts mr. M.M.G. van Santvoort (notaris van 1993 tot 2007), mr. I.M.A.J. den Drijver-Pigmans (notaris van 2007 tot heden) en mr. H.P.J.M. Koopmans (notaris van 1972 tot 1993).

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 5

elo rij


Kalender KNWU Midden

Bron: KNWU site

Onderstaande wedstrijden worden komend kwartaal in Midden Nederland verreden, waarin onze leden kunnen rijden. Wil je ook elders in het land rijden, kijk dan op www. knwu.nl en selecteer je eigen voorkeuren. Amateur vrouw, sportklasse en Amateur man:

Kalender Midden Nederland VoorjaarsCompetitie Ook dit jaar organiseert het District Midden een VoorjaarsCompetitie. Ideaal om in vorm te komen voor het wegseizoen! 09 februari 2014 16 februari 2014 23 februari 2014 02 maart 2014 09 maart 2014 10 maart 2014 16 maart 2014 23 maart 2014 30 maart 2014 06 april 2014

Nieuwegein (Volharding/Stadion) Tiel (De Batauwers) Amersfoort (Eemland) Nieuwegein (Volharding/Stadion) Veenendaal (Axa-Valleirenners) CARNAVAL Amersfoort (Eemland) Tiel (De Batauwers) Ede Nieuwegein (Volharding/Stadion) Amersfoort (Eemland)

Iedere deelnemer/-ster dient in het bezit te zijn van een geldige KNWUlicentie 2014 of een KNWU Basislidmaatschapskaart 2014. Is de aanvraag nog in behandeling, dan dien je een afdruk van de afhandeling te overleggen. Deze kun je verkrijgen via mijnKNWU/licentie/status. Met een licentie van 2013 mag je niet starten! Basislidmaatschapskaarthouders van 17 jr. en ouder kunnen kiezen of ze starten in de A- of B-klasse. Het door de organisatie uitgereikte rugnummer moet voor de jury duidelijk zichtbaar zijn (dus niet verkleinen en niet onder regenjas/windstopper dragen). Bij het niet duidelijk zichtbaar zijn voor de jury wordt de betrokken renner/renster niet geklasseerd. Renners/rensters die te laat zijn, kunnen na de eerste ronde (zonder problemen) instappen. Ben je nog later, rijd je dus pas mee na de 2de ronde, dan rijd je buiten mededinging mee. Te laat gestarte renners kunnen niet mee doen aan de eventuele puntensprint.

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 6

09:30 uur , B- categorie: - Veteranen 40+ ( > 1 uur) - Sportklasse (1 uur) - Nieuwelingen ( < 1 uur) - Dames ( < 1 uur) 11:00 uur, A categorie: - Elite/beloften (> 1:15 uur) - Junioren (1 uur) - Amateurs (1 uur) Puntentelling: 10 t/m 1 punt voor de plaatsen 1 t/m 10. Iedere renner krijgt 3 startpunten Daarnaast krijgen de nrs. 1 t/m 3 bij de eventuele puntensprint respectievelijk 3, 2 en 1 punt. De jury bepaalt of de puntensprint verreden wordt. Punten worden bijgehouden over wedstrijd 1 t/m 9 (voor het klassement dient aan minimaal 5 wedstrijden te zijn deelgenomen, alle wedstrijden tellen mee voor de einduitslag). Kanshebbers op een geldprijs dienen de laatste wedstrijd aanwezig te zijn. Op de website www.knwumidden.nl zullen alle uitslagen komen te staan. Inschrijfgeld: € 3,00 ER WORDT NIET MET CHIPREGISTRATIE GEREDEN.

elo rij


Advertentie

MDKwebdesign ontwerpt heldere, overzichtelijke en eenvoudige websites voor verenigingen, organisaties, (kle ine) bedrijven en particulieren op basis van het CMS Joomla!. MDKwebdesign weet als geen ander hoe ingewikkeld het als beginnende ondernemer of vereniging kan zijn om op zoek te gaan naar de juiste partijen voor uw website, logo en hosting. MDKwebdesign biedt daarom haar klanten de mogelijkheid alles los samen te stellen (domeinnaam, hosting, logo, website). Heeft u al een domeinnaam en hosting of heeft u al een logo laten maken? Geen probleem, ik bouw de website met de middelen die u al heeft. Heeft u nog niets geregeld, kan ik u alles aanbieden. Maatwerk dus! Logo ontwerp Uw eigen logo voor € 150,-Tevens een website nodig? U krijgt dan 50% korting op uw logo! Webpakket basis Het webpakket basis is beschikbaar voor € 250,-Webpakket extra Het webpakket extra is beschikbaar voor € 350,-Webpakket webshop Het webpakket webshop is beschikbaar voor € 550,-Onderhoudspakket MDKwebdesign kent verschillende onderhoudspakketten; van € 100,-- tot € 500,-- per jaar. Hosting + NL domeinnaam Uw eigen ruimte en domeinnaam per jaar voor € 40,-Specificaties van de verschillende pakketten zijn te vinden op www.mdkwebdesign.nl/diensten-tarieven Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW. Onlangs opgeleverde website:

Lopende projecten: De website van VeloVrienden gaat helemaal veranderd worden. Oplevering waarschijnlijk tijdens nieuwjaarsreceptie. Twee websites voor een digitale illustrator. De website van de BWF is aan vernieuwing toe en wordt compleet onder handen genomen. Momenteel ben ik bijna klaar met een website voor inktcartridges die hervuld kunnen worden.

aatwerk "Op maat, precisie en flexibiliteit". Bepalen wat uw doel van uw website is, is misschien wel de belangrijkste stap in het proces.

waliteit

ynamiek "Energie, beweging en kracht". Dynamiek is belangrijk, u wilt namelijk dat mensen op uw site blijven rondkijken.

Heldere, overzichtelijke, eenvoudige websites Concurrerende prijzen December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Maatwerk

Pagina 7

"Mate waarin iets goed is". Het hele proces door wordt u betrokken bij de bouw en het ontwerp van de site.

elo rij


Van de secretaris

Auteur: Jasper Vis

Zo tussen de kerstkransen en de oliebollen door is het weer tijd om een nieuw stukje te schrijven. Normaal gesproken is dit het moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken op het komende jaar. Echter, dat heb ik in de vorige editie van dit stukje al een beetje gedaan, dus dat ga ik niet opnieuw doen.

Een ander plan wat wij hebben gepresenteerd is het organiseren van zogenaamde FietsFit-clinics. Ook hier wat op de ALV behoorlijk wat enthousiasme voor. Het lijkt een mooie gelegenheid om nieuwe leden te werven en daarnaast ook mensen enthousiast te maken voor de wielersport. Terugdenkend aan mijn eigen eerste pedaalslagen op de racefiets, is een beetje ondersteuning in de beginfase geen overbodige luxe. Opnieuw ben ik benieuwd naar het vervolg.

Nu gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik mij de afgelopen donkere winterdagen nog niet heel intensief met wielrennen heb bezig gehouden, dus ik ben voor dit stukje een beetje inspiratieloos. Echter, de deadline nadert. Het wordt dus een wat korter stukje dan gebruikelijk, of ik moet me eruit weten te redden met een groter lettertype. Ik vrees echter dat die oplossing bij de eindredactie heel snel weer sneuvelt, dus laat ik dat maar niet doen. Kwaliteit boven kwantiteit zogezegd.

Stiekem ben ik nu toch weer een beetje naar 2014 aan het vooruitkijken, ondanks de belofte dat niet te doen. Maar er is dan ook voldoende om naar uit te kijken. Afgezien van de genoemde verenigingsgerelateerde activiteiten, zijn er ook mijn eigen fietsplannen die nu beginnen te concretiseren. De Ronde van Vlaanderen staat al vast (de toerversie dan), maar verder ligt nog alles open. (Wel cyclo? Geen cyclo? Welke cyclo?) De 'Ronde' heeft sowieso een persoonlijke primeur in zich, want ik heb nog nooit eerder op echte Vlaamse kasseien gereden.

Misschien is het ook wel goed om met de kerstperiode in het achterhoofd de wereld eens vanuit een ander perspectief te bekijken dan vanaf twee smalle bandjes. Vandaar dat ik mij heb bezig gehouden met allerlei kleine klusjes-waar-ik-nooit-aan-toe-kom, het uitdunnen van de stapel boeken-die-ik-nog-moet-lezen en meer van dat soort zaken.

Verder wil ik ook een keer een mtb-marathon gaan proberen, maar daar moet ik nog wel flink wat voor oefenen: voor mijn gevoel lig ik er meer naast dan dat ik er op zit (al zal dat objectief gezien ook nog wel meevallen).

Om toch nog een beetje in wielersferen te blijven heb ik de Tacx echter wel in permanente staat van paraatheid gebracht. En zo sleutelen we ook nog wat aan de zithouding op de tijdritfiets.

De voorpret voor het nieuwe seizoen is in volle gang. Nu het seizoen zelf nog. Wat mij nu nog rest is jullie allemaal een voorspoedig nieuw jaar te wensen, zowel op als naast de fiets.

Tenslotte trek ik er ook nog wel eens op uit op de mountainbike, maar om de een of andere reden komt dat deze winter (bij mij) niet echt van de grond. Dit ondanks het weer dat de crossers/mtb'ers onder ons tot nu toe gunstig is gezind. Zeker in vergelijking met de sneeuwbuien en bijbehorende Arctische temperaturen van het vorig jaar nog vers in het geheugen. Een heel verschil!

De Secretaris

Laat ik het nu dus over andere zaken gaan hebben dan wat ik zelf (actief dan wel passief) op het zadel uitspook. Afgelopen november hebben we de eindejaars-ALV gehouden. De opkomst is mij erg meegevallen, zeker relatief gezien ten opzichte van ons totaal ledenaantal. Ik ben daarmee aangenaam verrast en ik zie het als een signaal dat de vereniging echt leeft onder de leden. Ook zijn er op de ALV diverse plannen voor 2014 gepresenteerd: zo willen we gaan samenwerken met de schaats- en inlinevereniging Zeist (SIV Zeist) voor wat betreft de trainingen. Ik ben persoonlijk erg benieuwd hoe dat vorm gaat krijgen en hoe groot het animo, specifiek onder onze leden, daadwerkelijk zal zijn. Als de opkomst hier net zo hoog zal zijn als op de ALV, ben ik opnieuw aangenaam verrast.

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 8

elo rij


Kalender NTFU Midden Nederland

Bron: NTFU site

Onderstaande tochten worden komend kwartaal in Midden Nederland verreden. Wil je ook wel eens buiten ons district tochten rijden, kjik dan op www. ntfu.nl en selecteer je eigen voorkeuren.

Datum: maandagochtend 29 april 10:00 uur tot zondagmiddag 5 mei 16:00 uur Waar: Willwerath, Duitsland Wie: Jasper, Henry, Miranda, Nathan, Frans, Hans, Folkwin, Ben Kosten: € 60,--/persoon, ongeacht het aantal dagen van deelname. Dit aanbod geldt alleen voor leden van Wielervereniging VeloVrienden.

Ga je een tocht rijden? Meld het in ons forum of stuur ons een oproep die we door kunnen sturen. Wie weet krijg je gezelschap van wat VeloVriend(inn)en!

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 9

elo rij


Advertentie

Van Opijnen Montage De Baken 20 5231 HR ’s-Hertogenbosch Tel: 073-6440909 Fax: 073-6441950 Mobiel: 06-53486756

MTB haat/liefde

Auteur: Miranda Danse-Klaassen

Anderhalve week geleden heb ik mijn eerste tocht op de MTB gereden. De snerttocht van MTBvereniging The Whoopers. Een snerttocht… ik had me al voorgenomen om het geen snerttocht te laten worden. Alle geleerde technieken moesten nu goed worden uitgevoerd, ik wilde nu eens een keer genieten in de bossen! Het was ook echt genieten in de bossen; hoewel het in de weken voor de tocht enorm geregend had, was het deze week redelijk droog gebleven en door de harde wind is er veel modder toch al weer opgedroogd. Want… als niet echte MTB-er blijf ik modder toch nog steeds erg lastig vinden. Met mijn nieuwe MTB-vrienden van de cursus vertrok de groep om 14:00 uur. Ik genoot vanaf het begin: het parcours lag er voor mij perfect bij. Ik kon mijn kracht genoeg kwijt, de techniek ging ook goed, en met onze oudinstructeur Marcel achter mij en alle aanwijzingen ging het alleen maar steeds beter. Ik genoot enorm. Had lol op de snelle stukken, maar zelfs op het meest technische stukje van het parcours had ik er plezier in en lukte alles. Dat ik vorige week dat stuk wel 3 keer met Jan en Wil had gedaan hielp natuurlijk enorm, maar duidelijk mag zijn dat ik in mijn nopjes was. Met zo’n 25 km op de teller gingen we het bos uit, en moesten we de oversteek maken over het kanaal om het parcours aan de andere kant weer op te pikken. We kregen wind op kop, dat was niet mis, en samen met Marcel nam ik de koppositie in, over een geasfalteerd fietspad richting kanaal. We gingen te hard voor de rest, maar dat was stiekem wel wat leuk. Ik hoorde iemand achter me dacht ik en voordat ik iets kon bedenken. Klets, boem, auw… daar lag ik op de grond. Ik had met mijn stuur een wegmarkeringspaaltje geraakt bleek… blijkbaar heb ik mijn breedte van het stuur net verkeerd ingeschat, of misschien ook wel niet goed opgelet omdat ik iemand hoorde komen of misschien ook wel net iets achterom gekeken. Ik weet het niet precies meer. Wat ik wel weet is dat ik met een enorme harde klap op de grond terecht kwam. Ik was duizelig, draaierig en had wel wat pijntjes links en rechts. Ik ben even rustig blijven liggen en toevallig bleek onze groep een arts in het midden te hebben. Hij heeft me even nagekeken, had wat twijfels, maar ik vond zelf dat het allemaal wel ging. Het draaien hield op en ik ben weer op mijn fiets geklommen. De fiets waarvan Marcel toen al even had uitgeprobeerd of alles het nog deed… (en stiekem zat ie daar al die weken op te wachten…het moment waarop hij even op mijn fiets kon rijden ;-)). Vol lof was hij over deze korte testrit. Ik schrok wel even toen ik mijn helm aangereikt kreeg; die was helemaal aan gort. “Goh, toch wel een hard klap gemaakt” dacht ik. Eenmaal op de fiets ging het wel weer. Met de finish in zicht heb ik me toch weer niet kunnen inhouden, dus zelfs nog even hard gereden. Ik had wat pijn bij ademhalen, had wat pijn in mijn schouder, maar niets ernstigs. De snerttocht werd dus toch een tocht met alleen snert achteraf en tsja, wat schaafwondjes en blauwe plekken en spierpijn. Maar geen snerttocht daardoor hoor ;-). Die spierpijn zit hem vooral in mijn nek, nu 10 dagen later, kan ik nog steeds niet omkijken of lekker slapen… maar ben ik nu genezen van de MTB? Nee hoor! Ik heb Henry opdracht gegeven mijn stuur 5 cm smaller te maken en dan gaan we met de vereniging een keer naar De Drunense Duinen, zoals ik al met meerdere mannen tijdens de ALV heb afgesproken! Tot snel . Zo zie je maar weer hoe belangrijk een helm is. Zonder helm was mijn schedel waarschijnlijk gebarsten geweest…!

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 10

elo rij


Advertentie

Advertentie

www.niemetnederland.nl Niemet Nederland wenst Wielerverenging VeloVrienden een sportief 2014 toe! Niemet Nederland levert non-ferro halffabrikaten (aluminium, koper, messing en brons) aan metaalverwerkende bedrijven. Voornamelijk aluminium profielen, (dunne) platen, stafmateriaal en bandmateriaal. Standaard producten hebben wij continue op voorraad en kunnen wij leveren wanneer ú het nodig hebt. Maar wij bieden ook maatwerk. Hebt u een ander formaat of afwijkende vorm aluminium nodig voor een specifieke toepassing? Wij denken graag met u mee! Vertel ons wat u zoekt en wij bieden u de beste oplossing. Niet alleen qua materiaal, maar ook de beste oplossing op financieel-economisch gebied.

NIE•MET-Nederland

Wiekenweg 54A | 3815 KL Amersfoort

+31 (0)33 450 82 00 +31 (0)33 456 05 41 info@niemet.nl

December 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 11

elo rij


Oproep redactie!

Correspondentieadres: Florijnstraat 7 5237 NG ’s-Hertogenbosch Email: info@velovrienden.nl Website: www.velovrienden.nl

De rubriek “ eloTips” leek ons een geweldige oplossing te zijn voor de weinig inzendingen van kopij voor het clubblad… Aan de inzending van een eloTip hangt immers een “prijsje!

Heb je zin gastschrijver te worden? Meld je aan! info@velovrienden.nl Is er verder nog iets dat je zou willen zien in het clubblad? We staan open voor alle suggesties. Velogroet, Henry, Jasper, Miranda

We hebben deze keer geen inzendingen gehad, maar vorige keer had Susan met haar 3 in 1 tip wel de prijs te pakken! Wil jij ook in aanmerking komen, stuur dan tijdig je tip in! Wees dus vrij in het doorsturen van leuke dingen, ook krantenartikelen zijn altijd welkom. Verder zijn we altijd op zoek naar meer wist je datjes….stuur ze gerust in, wij verzamelen ze wel!

Bestuur: Voorzitter: Henry Danse Penningmeester: Miranda Danse-Klaassen Secretaris: Jasper Vis

elo

Auteur: Redactie

Wil je adverteren in rij

Redactie: Miranda Danse-Klaassen Henry Danse Jasper Vis

onze

elo

rij?

Mail met de redactie! VeloVermaak

Auteur: Redactie

Wist je dat Folkwin soms iemand wel heel dicht in zijn wiel heeft zitten? Gastschrijver(s): Guido Vroemen

Wist je dat diegene wel heel goed dicht op het wiel kan blijven zitten… Wist je dat dat een van zijn dochters is! Wist je dat het met een aanhangfietstje is…!

Kopij voor 20 maart 2014 naar: info@velovrienden.nl

En wist je dat Folkwin ruimte tekort komt achter de fietsen… want er is gezinsuitbreiding op komst! Wist je dat Frans en Hanneke zelfs in de winter het voor elkaar kregen om eruit te zien als negers? (lekker hoor Afrika in december) Wist je dat Henry met 22 km/u kan klimmen, maar ook kan dalen met de MTB? Wist je dat Henry dus niet omlaag durft in de modder? Wist je dat Henry Miranda daarom MDKnievel noemt…. Zij stort zich in de modder wel omlaag en haalt echt wel hogere snelheden dan 22 km/u ;-) Wist je dat we hopen dat iedereen een heel goed, sportief en gezond 2014 gaat krijgen?! Deember 2013 ● Jaargang 5 ● Editie 4 ● Pagina 12

elo rij

Profile for VeloVrienden

VeloVrij 2013-04  

VeloVrij 2013-04

VeloVrij 2013-04  

VeloVrij 2013-04

Advertisement