Page 1

Nummer 6 - December 2012 - Jaargang 2 - maXLife verschijnt 4 keer per jaar - www.max-life.be

SPECIAL

THE COOL LIST

50 ITEMS

PIETER FRAEYE

BERT FRAEYE

IN DE NAAM VAN DE VADER EN DE KEUKENS

EMMANUEL FRAEYE LIES DE MÛELENAERE


Inhoud COVER

FASHION

CULINAIR

17.

33.

INTERIEUR

ROESELARE

42.

10.

22. HOOFDSTUK

Yves Huys (Casa Grande)

7

MODELMANAGER

Anouk De Sloovere (Kruisbeton De Sloovere) door kapsalon Arezzo

CIT YREPORT

Enkele hotspots in hipstad Gent

18 24

MULTIMEDIA

Gadgets waar muziek in zit

38

DESIGN

Met een air van diamant

40

MOBILIT Y

Van autonieuws tot gestileerd fietsen

52

DE MAX VAN

Christophe Verbeke

58

COLOFON: Redactiesecretariaat en publiciteitsvoorwaarden: Big Media Group nv, Louis Pasteurstraat 21, 3920 Lommel, Tel.: 011 71 73 63, Fax: 011 71 73 64, e-mail: info@max-life. be - Bestuurder: Thieu Cuypers - Hoofdredactie: Christophe De Schauvre - Publiciteits- en redactiecoördinatie: Angelique de Leeuw, Francesca Napolitano, Vicky Kox, Sylvie Loenders, Cindy Thys - Werkten mee aan dit nummer: Jan Jacobs, Sophie Siersack, Bart Vancauwenberghe - Fotografie: Tiny Bogaerts, Thomas De Bruyne, Wouter Van Vaerenbergh, Kurt Vuylsteke - Media consultant regio Vlaanderen: Sylvie De Wael - Productiehuis / Grafische vormgeving: Big Media Group N.V. - Martine Vandervoort, Walter Vranken, Dirk van Bun, Carine Thaens, Johny Verstegen - Druk: Drukkerij Hendrix - Verantwoordelijke uitgever: Thieu Cuypers, p/a Big Media Group nv Copyrights: de overname van gehele of gedeeltelijke artikels is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de uitgever (Big Media Group nv). “Lid van de Unie van de Uitgevers van de Periodieke Pers”

1 3


Fanaten van gastronomisch genieten in een gezellig k ader zitten uitstekend in Oud Walle. Het restaurant aan de rand van Kor trijk bevindt zich op het eind van een doodlopende straat, vlak bij de Ring. De ideale omgeving om te genieten van de heerlijke menu’s die chef-kok Frederik Desmet op het bord tover t.

Wa l l e 1 9 9 | 8 5 0 0 K o r t r i j k | T 0 5 6 2 2 6 5 5 3 | i n fo @ o u d w a l l e. b e | w w w. o u d w a l l e. b e


MAXLIFE - HOOFDSTUK

Yves Huys tilt elektronica naar een hoger niveau. Met zijn zaak Casa Grande in Melle sublimeert hij allerhande huiselektronica tot domotica en zorgt voor een coherent geheel van audio, tv, parlo- en videofonie en camerabewaking; maar ook verlichting, verwarming en andere (t)huistoepassingen. Hoewel de familie Huys al sind 1974 bekend staat om haar elektrohandels ging Yves Huys zijn eigen weg. Hij studeerde industrieel ingenieur elektronica en huldigt samen met zijn vrouw Siska De Wulf het principe Sound Vision Networking, meteen ook de baseline van zijn Casa Grande. PORTRET WOUTER VAN VAERENBERGH

1 7


YOUR BUSINESS MY INSPIRATION Contemporary artwork for your company or office

\ according to a creative and personalised design

art for office

\ using a variety of materials and styles (photography and paintings)

art for catering

art for healthcare

art for tourism

\ complementing the strategy and marketing style of your business

\ in order to make an impression on your customers or visitors

www.artention.com

Korenwind 33, B- 8890 Moorslede, +32 473 680 899, info@artention.com


PIETER FRAEYE MIJN BROER EN IK ZIJN NIET IN DE ZAAK GESTAPT ZONDER EERST ANDERE WATERTJES TE DOORZWEMMEN.

BERT FRAEYE DE VOLGENDE GENERATIE ZULLEN WE EVENMIN VERPLICHTEN, WÈL VERWELKOMEN. NET ZOALS ONZE OUDERS ONS VRIJ HEBBEN GELATEN.

10


MAXLIFE - COVERSTORY

EMMANUEL FRAEYE IN NAAM VAN DE VADER, DE ZONEN – BERT EN PIETER

BLIK IN DE INTERNE (DESIGN)KEUKEN Fraeye keukens en interieurs. Zelden een vlag geweten die zo goed de lading dekt. Dat ‘fraaie’ blijkt meteen ook de rode draad te zijn doorheen het privéleven van de huidige generatie zaakvoerders. Overal en altijd gaan Bert en Pieter Fraeye op zoek naar het esthetische, het kwalitatieve, het vindingrijke. Een gesprek met twee broers en een echtgenote, telgen van een rijke familiale traditie. DOOR CHRISTOPHE DE SCHAUVRE (TEKST)

Strakke lijnen. Smaakvolle vormgeving. Nobele materialen. Rondstappen in de indrukwekkende showroom te Ardooie vormt een esthetische belevenis op zich. Hier wordt interieurdesign duidelijk met de grote i geschreven. Ook al focust de communicatie van het bedrijf zich op keukens, eigenlijk staat Emmanuel Fraeye voor totaalinrichtingen. “Een dressing of een badkamermeubel leent zich nu eenmaal minder als eyecatcher in de communicatie,” begint Bert Fraeye, samen met zijn jongere broer Pieter zonen van Emmanuel en de derde generatie in de meubelmakersfamilie. “Voor veel mensen vormt de keuken de leefomgeving. Het is de plaats waar ze de meeste tijd doorbrengen, waar de gezinsleden elkaar ontmoeten, waar er teruggeblikt wordt op de voorbije dag...” Net zoals Emmanuel deed, traden ook jullie in vaders voetsporen. Lag dat voor de hand? Bert Fraeye: “Nee, we hebben beide eerst andere horizonten opgezocht. Ik ben ingenieur van opleiding en ben 2,5 jaar actief geweest in de sector van de automatisering. Een totaal andere sector, hoewel nu ook weer niet zo vreemd. Ik ben opgegroeid in een wereld van ondernemen, van vormgeving ook. Op een blauwe maandag maak je dan de bedenking: ik werk hard week na week,

© Lieven Dirckx

EN THOMAS DE BRUYNE (FOTO’S)

Pater familias Emmanuel Fraeye en zijn echtgenote Marita Verkest waken nog steeds over het bedrijf.

maar het begon stilaan te kriebelen om een stap richting de zaak te zetten. Tien jaar geleden heb ik dan de keuze gemaakt om de zaak van vader verder uit te bouwen.” Pieter Fraeye: “Ik ben iets jonger dan Bert en heb eveneens eerst andere watertjes doorzwommen. Ik ben pas in 2006 aan boord gekomen. Een bedrijf als het onze kan je niet alleen leiden. Het blijft een complex gegeven, omdat Emmanuel Fraeye heel uiteenlopende disciplines omvat: ontwerp, verkoop, studie, productie montage, plaatsing ... Je moet voortdurend op je qui-vive zijn en trachten vooruit te lopen op de nieuwe trends en marktbehoeften.

11


© Thomas Vanhaute

Dit is de Fraeye keuken van Dirk Wynants, topman van het outdoordesignlabel Extremis, in zijn gerenoveerde boerderij in Poperinge.

SIGNATUUR Hoe verliep die overdracht naar de volgende generatie? Bert: “Prima, ook omdat onze ouders tot op vandaag nog steeds actief zijn in de zaak. Al zetten Pieter en ik vandaag de lijnen uit.” “Daar is wel een lang aanlooptraject aan voorafgegaan. Samenwerken met je vader, moeder, broer en ook je echtgenote (Berts vrouw, Lies De Mûelenaere, werkt mee in de zaak - red.) ... aan valkuilen geen gebrek. We hebben dan ook een externe professionele consultant onder de arm genomen om ons in dit proces te begeleiden.” Pieter: “Het gaat om een team dat zich toelegt op het in goede banen leiden van de overdracht van familiale bedrijven. Kijk, ieder van ons is emotioneel betrokken bij de zaak en wil eigen accenten leggen. Dan is het goed dat een buitenstaander die verschillende standpunten objectief tegen het licht houdt en de beste oplossing aanbeveelt.” Maakt de signatuur van een familiaal bedrijf een verschil tegenover andere ondernemingen? Bert: “Dat denk ik wel, ja. Onder elk van onze realisaties staat de familienaam getekend, een niet onbelangrijk detail.

12

Dat houdt in dat we ons persoonlijk verbinden met de klant. Letterlijk en figuurlijk. We luisteren naar zijn wensen en houden de communicatielijnen kort. Dat zorgt voor betrokkenheid.” “Pieter en ik volgen elk project van nabij op, wij kénnen onze klanten. Eerlijkheid, betrokkenheid, passie voor ondernemen. Het zijn waarden die we met overtuiging cultiveren.” Pieter: (instemmend) “Ook onze medewerkers stappen mee in die visie. We zoeken mensen die zich willen ontplooien en geven hen daar alle kansen toe. Iedereen wordt bij de voornaam aangesproken. De vlotte werksfeer, de aandacht voor elke medewerker, het evenwicht tussen werk en privé, ook dat zijn zaken die een familiebedrijf typeren, denk ik.”

DENKVORM Je moet voortdurend op je qui-vive zijn, zei je net, maar hoe kan je vooruitlopen op de markt? Bert: “Dat is een kwestie van alert zijn, je ogen en oren open houden. Welke nieuwe materialen maken hun opwachting, welke innovatieve technieken bieden opportuniteiten? Lifestyle, leefomgeving, de sociale omstandigheden ... het evolueert tegenwoordig allemaal ontzettend snel. We kijken

dan ook onophoudelijk rond naar wat er reilt en zeilt, veel ook in het buitenland.” Vormen materialen dan het vertrekpunt? Bert: “Voor een stuk wel, want van daaruit kan je gaan ontwerpen en elementen bedenken die het leefcomfort bevorderen. Het allerbelangrijkste blijft evenwel je actief inleven in de situatie van de klant om echte toegevoegde waarde te creëren. Niet alleen in zijn leefsituatie van vandaag, maar ook hoe die de komende twintig tot dertig jaar zal evolueren. Onze creaties moeten hun meerwaarde blijven waarmaken, ook wanneer bijvoorbeeld de kinderen het huis uit zijn.” Waar plaats je het aspect ‘design’ binnen de productontwikkeling? Pieter: “Het design bepaalt de sfeer van de woning. Daar kan je niet licht over gaan. Het is het eerste wat je ziet en ervaart als je onze producten ontdekt.” “De interieurelementen moeten tijdloos zijn in hun stijl. Dat bereik je door te opteren voor strakke lijnen en uitgepuurde vormen. Tegelijk moet je oog hebben voor de persoonlijkheid van de woning én van de klant, het ontwerp moet goed aansluiten bij de beide. Accenten, zoals decoratieve objecten,


MAXLIFE - COVERSTORY

© Lieven Dirckx

LIES DE MÛELENAERE BERT EN IK WERKEN BEIDE IN DE ZAAK, DE SCHAARSE VRIJE TIJD VULLEN WE IN MET ALLEEN MAAR ZINVOLLE DINGEN.

Deze keuken in Anzegem heeft een klassiek concept en sluit aan bij een landelijkere stijl.

mogen best trendy en actueel zijn, zo lang de basis maar tijdloos overkomt.” Hoe kan je de persoonlijkheid van de klant een plaats geven in het ontwerp? Bert: “We nemen de tijd om inzicht te verwerven in de leefsituatie van de opdrachtgever. Op basis daarvan zoek je een compromis tussen vormgeving en materialen enerzijds, de meer praktische aspecten en de beleving anderzijds. De stijl zal niet zoveel verschillen, het zit ‘m vooral in details. Denk bijvoorbeeld aan de meer gedetailleerde binnenafwerking van een meubel of praktische ingrepen om het leefcomfort te verhogen.”

ESTHETISCHE GENOEGENS Inzake compromisstreven: hoe brengen jullie werk en gezin in balans? Lies De Mûelenaere: (valt in) “Door er tijd voor te maken! Dat moet gewoon. We beschikken natuurlijk niet over zeeën van tijd, laat staan vrije tijd; maar die vullen we wel optimaal in.” “Hoe? Door bewust te kiezen voor zinvolle dingen. Zelf gezond koken, samen eten, een weekendje uit met de kinderen (Bert en Lies hebben drie

kinderen van 6, 5 en 3 jaar – red). Verjaardagen uitgebreider vieren. Een goede band onderhouden met de kinderen.” Bert: “Ons gezin vormt de prioriteit, maar ook de persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk thema in ons leven. Aangevuld met sporten, eens ontspannen met goede vrienden. Uiteindelijk is het vooral een kwestie van plannen en goede afspraken maken. Dan lukt het wel.” “De regel luidt: in het weekend spenderen we geen tijd aan zaken die we niet leuk vinden.” Pieter: “Bij ons is er een tweede kindje op komst, dus moeten ook wij steeds beter plannen en de juiste evenwichten zoeken. In deze fase van ons leven blijft er weinig vrije tijd over.” Is iemand die dagelijks met mooie vormen en lijnen bezig is per definitie ook een kunst- en cultuurliefhebber? Bert: “Als het even kan nemen we graag de tijd om een museum of tentoonstelling te bezoeken. Wij houden absoluut van mooie zaken en dan kan het over om het even welk object gaan. Een schilderij, een beeldhouwwerk, audiovisuele creaties ... zolang het maar puur is. Het moet mij raken.” (denkt na) “Een strakke en tijdloze vormgeving zal altijd mijn aandacht opeisen. Ik heb dus ook geen idolen

in de kunst, niemand die ik actief van dichtbij volg. Ik verkies het ontdekken en het verrast worden boven een verplicht nummertje met een grote naam.” Pieter: “Het hoeven inderdaad niet altijd de grote en beroemde kunstenaars te zijn. Soms kan een werk van een onbekend of beginnend iemand je totaal van je sokken blazen, terwijl werken van zogenaamde meesters je koud laten.” “Die filosofie hanteren wij ook in onze zaak: wij pakken niet uit met grote merknamen, maar willen de mensen wel raken met onze creaties.” Speelt muziek een grote rol in het leven van de familie Fraeye? Lies: “Jazeker, maar ook hier zonder uitgesproken voorkeuren. Pop, rock, blues, jazz, klassiek ... we smaken het allemaal. We luisteren zeer bewust en kiezen de muziek op maat van het moment, de sfeer en de gemoedsgesteldheid.” “De radio staat eigenlijk zelden op. Nee, dan liever een geschikt stukje via de iPod. ’s Morgens in de auto op weg naar de zaak kan dat iets totaal anders zijn dan ’s avonds in de gemakkelijke zetel. Er zijn zoveel mooie stukken muziek, een stuk voor ieder moment.”

13


MAXLIFE - COVERSTORY

Waaraan geef je graag geld uit? Bert: “Aan mijn echtgenote.” Lies: (proest het uit) Bert: “Nee eerlijk: aan kwaliteitsvolle dingen. Of het nu om kledij, voeding, een auto of wat dan ook gaat; het moet degelijk zijn. Geen dertien-in-een-dozijn rommel, maar kwaliteit. Kwaliteit in materiaalgebruik en kwaliteit in vormgeving. Ook in het restaurant houden we van ontdekken en ons laten verrast worden. Wereldkeuken? Laat maar komen!” Pieter: “Kwaliteit betekent niet noodzakelijk het duurste of het meest opzichtige. In onze Belgische bistro’s krijg je vaak uitstekende bereidingen voorgeschoteld, het moet niet altijd een sterrenkeuken zijn.” En afgezien van de keuken, hoe zit het met de wereld?

Bert: “Als er maar water in de buurt is, wil ik overal heen. Graag, en liefst met het hele gezin in een zonnige omgeving. Ook dan is het alweer een kwestie van de juiste balans vinden: even een goed boek erbij nemen, een wandeling maken, wat bewegen en afwisselen met pure rustmomenten.” Lies: “We hebben fantastische herinneringen aan recente trips naar Marrakesh en Jordanië. De cultuur, de soms ongelofelijke verschillen tussen armoede en rijkdom op een beperkte oppervlakte, de diepere zingeving van de lokale bevolking, de waarden ...”

ZELFONTPLOOIING Het woord ‘waarden’ valt hier niet voor de eerste keer. Welke waarden wil je graag meegeven in de

PIETER FRAEYE WE WILLEN ONZE MARKT NOG VERDER UITDIEPEN EN NOG EEN BEETJE GROEIEN. BERT FRAEYE MAAR GEEN GROEI OMWILLE VAN DE GROEI. DE GROOTSTE ZIJN INTERESSEERT ONS NIET.

opvoeding van je kinderen? Bert: “Kinderen moeten zich maximaal kunnen ontplooien en verder kijken dan het dorp onder de kerktoren. De wereld is groter dan dat, er valt enorm veel te beleven en te ontdekken. We willen ze vooral bewust maken van het grotere beeld en hun eigen potentieel.” Zou je het fijn vinden als ze later jouw voetsporen drukken? Lies: “Grappig, we hadden het er deze morgen nog over met de kinderen. Eentje wil politieman worden, een tweede vuilnisman en de derde vond samenwerken met papa helemaal wel een goed vooruitzicht.” “Ach, op die leeftijd maak je nog geen concrete plannen, ik wens alleen dat ze studie- of werkervaring opdoen in het buitenland. Dat werkt hoe dan ook verrijkend.” Bert: “We gaan hen in elk geval niet pushen om in de zaak te komen, maar als ze dat echt willen, zullen we hen evenmin tegenwerken. Zo is het met Pieter en mezelf ook gegaan, onze ouders verplichtten ons niet maar verwelkomden ons wel.” “Ondernemen is vandaag vooral hard werken. Maar als je begeesterd bent en met passie werkt, dan ben je er volgens mij klaar voor. Eigenlijk moeten kinderen vooral doen wat ze graag doen, we zien wel hoe het loopt.” Hoe zien jullie de toekomst van Emmanuel Fraeye? Pieter: “Je kan nooit voorspellen hoe de zaken zullen evolueren. Misschien zitten we over tien jaar wel met een totaal gewijzigde markt, of werken we met een ander product. Ons enige concrete plan is onze aanwezigheid op de markt verder uitdiepen en op die manier nog een beetje groeien.” Bert: “Geen groei om de groei. De grootste zijn interesseert ons niet. Maar we streven een diepere penetratie van onze huidige markt na en dat zal ongetwijfeld een uitbreiding van het team inhouden.” “Zelf hoop ik in elk geval nog heel lang mee vorm te geven aan ons bedrijf. Jonge mensen aantrekken en begeleiden om met z’n allen iets achter te laten voor de komende generaties, iets terug te geven aan de maatschappij.”

14


EVERGEM Finlandstraat 19 | 9940 Evergem 09 261 51 90 | info@depuydthaarden.be www.depuydthaarden.be

KNOKKE NatiĂŤnlaan 215 | 8300 Knokke 050 34 24 44 | info@depuydthaarden.be www.depuydthaarden.be


VIER GENERATIES • BETROUWBAARHEID • STERK IN VAKWERK • ADEQUAAT ADVIES

ALGEMENE SCHILDERWERKEN VLOERBEKLEDING • RAAMGARNIERING • TRENDY TAPIJTEN EN DECORATIE-ARTIKELEN • EIGEN LAKKERIJ

Guido Gezelleplaats 8

9140 Temse

T 03 771 03 27

info@stuer-decoratie.be

www.stuer-decoratie.be

Openingsuren: Maandag tot en met vrijdag: 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18.30 uur Zaterdag van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur


FILLES À PAPA 50

1

MAXLIFE - FASHION

KUPPERS & WUYTENS

ABSOLUTELY FAP

JUWELEN VAN TASSEN

De dames van het modelabel Filles à Papa zetten hun opmars verder. Na zes collecties, een eigen ‘flagshipstore’ in de Brusselse Dansartwijk worden ze nu opgenomen in het gamma van het Londense Browns. Dé referentie op het vlak van internationale avant-garde mode. De Waalse zussen Sarah en Carol Piron richtten in 2009 het merk op en combineren beider talenten. Terwijl Sarah afstudeerde aan de Fanse modeschool Esmod International, studeerde Carol grafisch ontwerp in Brussel. Hun grootste inspiratiebron is New York, waar ze een tijd woonden en je mag er van op aan dat 2013 al helemaal het jaar wordt van Fille à Papa.

De Limburgse designtalenten Jan Kuppers en Karen Wuytens bundelen de krachten onder het label Kuppers & Wuytens. Terwijl Jan Kuppers naam maakt(e) met lederontwerpen is Karen Wuytens vooral actief als juweelontwerper waarin ze onder meer de materiaal- technische en vormelijke mogelijkheden van 3D geprinte objecten en juwelen exploreert. Ze presenteerden recent nog een serie ‘Do it Yourself ’-tassen ontwikkeld met het oog op reproductie, hergebruik en decentralisatie.

WWW.FILLESAPAPA.COM

WWW.KUPPERS.BE

50

2

WWW.KARENWUY TENS.COM

MIZ MOOZ NEW YORK SHOES Miz Mooz is een Amerikaanse lijn uit SoHo, de hipste buurt van New York en het epicentrum van hippe, trendy en gedurfde mode. De damesschoenen, pumps, sandalen en laarzen van Miz Mooz zijn eclectisch, origineel, kleurrijk, superhip en modebewust.

50

3

Het merk, met een madelief als logo, zorgde in Amerika voor een ommezwaai in de schoenenindustrie. Miz Mooz is net dat tikkeltje kleurrijker, speelser en toch comfortabel. De schoenen passen onder zowel comfy kleren als de ideale high fashion jurk en dat maakt het populair bij vrouwen over de hele wereld. In september 2011 opende in Sint-Martens-Latem de enige pilot store van Europa, waar de volledige collectie uitgestald staat. Het was Wim De Jans die met de nodige dosis lef en geluk Miz Mooz naar Europa bracht, nadat hij in New York de juiste ‘buzz’ voelde toen hij op Broadway een winkel van Miz Mooz binnenstapte. “Maar het stopt niet bij België,” zegt De Jans, “Ondertussen werk ik in de meeste Europese landen met een agent samen om een grotere naambekendheid te krijgen. In België zitten we wat dat betreft goed, maar nu willen we ook de in Europa een uitgebreid netwerk van agenten uitbouwen...” WWW.MIZMOOZ.BE

17


MAXLIFE - MODELMANAGER

MODELMANAGER ANOUK DE SLOOVERE

EASY CHIC HET NIEUWE JAAR IN

D O O R K A P S A LO N A R E Z ZO

50 18

4


MAXLIFE - MODELMANAGER Anouk De Sloovere voert de algemene leiding bij Kruisbeton in Kruishoutem en houdt zich bezig met de aan- en verkoop, de boekhouding en de administratie van het familiebedrijf dat vloerelementen zoals betonnen putten en predallen produceert. Een mannenwereldje dus, waar je als vrouw tegen een stootje moet kunnen. Maar met de feestdagen in zicht mag het al wat vrouwelijker zijn. Durf je al eens experimenteren met je haar op het werk? Ik heb al 15 jaar lang haar en dat is gemakkelijk. Ik laat het nooit los op het werk want dat vind ik onhandig. Meestal steek ik het vast met een klip of draai ik het in een bolletje. Zolang het niet nodig is om te kleuren, zal ik dat ook niet doen. De uitgroei zou me storen en ik heb eigenlijk weinig tijd om iedere keer naar de kapper te lopen. Heb je een vaste kapper? Niet echt. Meestal ga ik naar een kapper waar je niet op afspraak moet langskomen. Meestal laat ik simpelweg de topjes knippen, dus een vaste kapper heb je daar niet echt voor nodig. Weet je al wat je met Nieuwjaar met je haar zult doen en wat je wilt dragen? Eigenlijk wel. Ik heb een redelijk rond gezicht, dus ik hou er wel van om het langs de zijkant strak te houden en bovenaan te verhogen. Ik hou wel van Grace Kelly haar stijl: klassiek en stijlvol. Op een feest draag ik graag zwart want ik vind dat een heel feestelijk kleur. Ik hou niet van excentrieke kapsels en kledij, dat past niet bij mijn persoonlijkheid. Wat niet wil zeggen dat ik dat niet mooi vind bij andere mensen. Volgens de kapper is de easy chic, net-uitje-bedlook, helemaal in. Wat vind je van je nieuwe feestkapsel? Voor de voor & na, had ik carte blanche gegeven aan de kapper, maar dit opsteekkapsel had ik ook zelf in gedachten. Het is niet te opzichtig, maar wel chic en hoger bovenaan. Een beetje retro zelf. Ik zal dit kapsel ook zelf proberen te evenaren op Nieuwjaar!

Kapsalon Arezzo is niet alleen een oďŹƒcieel Redken salon, het past ook de exclusieve Shu Uemura aanpak toe. Deze nieuwe benadering van haarverzorging is gebaseerd op de traditionele Japanse theeceremonies met aandacht voor welzijn en relaxatie. Shu Uemura sublimeert haarverzorging en brengt een gamma natuurlijke kwaliteitsproducten. Arezzo is een plaats om tot rust te komen en zen te worden tot in de haarpuntjes. WWW.KAPSALON-AREZZO.COM SOPHIE SIERSACK (TEKST) KURT VUYLSTEKE (FOTO’S)

19


21


MAXLIFE - INTERIEUR

LIMBURGSE FURORE IN DESIGN ROEL VANDEBEEK De immer productieve designer Roel Vandebeek wist in de najaarsgolf aan design verschillende producten te brengen: een architecturale zetel Border bij Sur&Plus, een sobere projectstoel genaamd Contour en gekenmerkt door een ranke houten zitschelp voor het label Chair Me. Verder presenteerde hij met Between Two (Z-ByDeZetel) een houten stoel waarbij het accent op de achterpoten ligt. En bij het label Mookum is zijn Bib, een collectie van boekenrekken, goed op weg een succesnummer te worden. Onze favoriet is vooral de innovatieve gevelbekleding die Roel Vandebeek ontwikkelde voor Outdoor Wood Concepts. Het gaat om een geprofileerd systeem waarbij houten latten worden afgewisseld met ral-gekleurde aluminium profielen en ontwikkeld in het kader van 5 X 5-programma van Designregio Kortrijk dat designers aan bedrijven koppelt om tot nieuwe producten te komen. Het vernuft van deze combinatie van naadloos op elkaar aansluitende houten latten en aluminium zit in de ongebreidelde architecturale mogelijkheden. Zo kan je beide materialen laten verschillen in breedtes en het hout zelfs ook in dikte. Daardoor krijg je een wel heel bijzondere gevel.

50

5

Contour is een stapelbare projectstoel en verkrijgbaar in vele uitvoeringen, met en zonder armsteunen. De houten schelp volgt de contouren van het onderstel zodat beiden delen een perfecte symbiose vormen.

DIT IS LIMBURGS

WWW.OUTDOORWOODCONCEPTS.BE / WWW.BEEKDESIGN.BE

Geen nieuw ontwerp, wel een pars pro toto voor Roel Vandebeeks streven naar puurheid in combinatie met comfort. Door zijn statige bouw eigent deze architecturale zetel zich een plaats toe in elke woonkamer. Vandaar dat de Jongform-zetel Border heet.

50

2 22

6


MAXLIFE - INTERIEUR Studio Segers herinterpreteert het melkkrukje met een hexagoon zitje met coated foam van Sixinch en een massief houten onderstel van Jacobs Interieur uit Bree. De zeshoekige vorm laat toe om ziteilanden te creëren.

50

STUDIO SEGERS

7

50

8

Inzake productvormgeving staat Studio Segers op eenzame hoogte in België. De Studio van ontwerper Wim Segers was op de recente designbiënnale INTERIEUR in Kortrijk vertegenwoordigd met maar liefst twintig verschillende producten. Gaande van Vasco-radiatoren tot zeshoekige, hippe Hex-melkkrukjes bij Sixinch en van de eigenzinnige Houses-lamp bij Mookum tot een vernuftige maatwerkbank bij Indera.

9

Alain Monnens, de naar Roeselare uitgeweken Limburgse industrial designer weet steevast zijn naam ondergeschikt te maken aan de uitgepuurde producten die hij bedenkt. Alain Monnes presenteerde bij tossB een hanglamp U-light en met de Bullet heeft hij een trefzekere plafond(muur)lamp bedacht die refereert aan de klassieke bolarmaturen.

50

Tailor Made voor Indera zorgt voor maatwerk van verschillende componenten die op een gemeenschappelijke aluminium basis worden samengebracht.

Oliver bijzettafeltjes voor Durlet.

Studio Segers is een familiaal ontwerpbureau waarvoor ook zoon Bob Segers ontwerpt, wat hem niet belet om onder het label Stal Collectief (samen met Len de Paepe, Tim Vranken en Jonas Blondeel) interessante nieuwigheden te lanceren. Hun Zwol lamp en de Mich kruk mogen er zeker zijn. WWW.STUDIOSEGERS.BE WWW.STALCOLLEC TIEF.COM

ALAIN MONNENS

Bij Durlet heeft Monnens naast een nieuwe sofa ook bijzettafeltjes uitgebracht waarvan de voet aansluiten bij de lampen Hat en Flip die hij eerder al voor tossB uittekende. Voor het Belgische outdoor-label Colect pakt hij dan weer uit met een hondenhok én vogelkastje. Bij het andere Belgische label Wildspirit volgt er een uitbreiding op de Woodlight. WWW.IDAM.BE

De Roll-over is een gedurfd zitmeubel uit twee lineaire buizen.

11 50

12 50 BART LENS

10 50 Outdoor-label Colect voegt met een hondenhok én vogelkastje iets totaal nieuws toe aan haar gamma. Een kolfje naar de hand van Alain Monnens die functionele archetypes creëerde met behulp van gepoedercoat staal.

De Hasseltse designer-architect Bart Lens werkte voor Jongform nieuwe zitconcepten uit en dat leidde tot de bijzondere Roll-over en Boots. Bij het Genkse Eden Design bracht hij dan weer een bijzonder kaarslampje °led on fire uit. WWW.OBJETBART.BE WWW.JONGFORM.BE

23


C I T YR E P O R T - G E N T

HIPSTAD GENT INTERROR

13 50

De talentvolle West-Vlaamse designer Tim Baute brengt onder zijn label Interror aluminium stadspuzzels gebaseerd op de plattegrond van Gent, Kortrijk, Brugge of zelfs België in zijn ‘totaal’. De aluminium onderleggers kosten 50 euro en bestaan telkens uit drie delen en die als legpuzzel ovenschalen of potten en pannen ondersteunen. Interror is vastbesloten nog meer stadspatronen uit te werken, maar wij kiezen vooral voor Gent. WWW.INTERROR.BE

14 50 SHOPPEN - YDEE

16 50

Liefhebbers van design en bovenal Scandinavisch design moeten zeker halt houden bij Ydee. Onder impuls van Yves De Moor staat Ydee bekend als dé belangrijkste vertegenwoordiger van Hay in ons land.

18 50

WWW.YDEE.BE

REWIND WASBAR - WASSALONFÄHIG

TWIGGY

15 50

The house of Twiggy is een atypische modetempel. Dit voormalige partijlokaal van de liberalen in Gent, in de Notarisstraat, een zijstraatje op het einde van de Vlaanderenstraat werd grondig gerenoveerd door het prestigieuze architectenbureau dvvt of De Vylder, Vinck, Taillieu. Niet alleen om de setting moet je daar gaan kijken, vooral ook omdat je het beste van de actuele fashionlabels daar samen kan vinden. WWW.TWIGGY.BE

24

Al enige tijd talk of the town: Wasbar. Een salonfähige bar waar je een wasje kan draaien. Het wassalon werkt met verschillende programma’s en elke dag is er wel wat speciaals. Is het niet de cake, dan is er wel een mannendag, een aperitiefdag of, op zaterdag, een wash-up/brush-up moment om je uitgaansklaar te maken.

In de Sint-Pietersnieuwstraat kan je – eens je langs PIET (zie pagina 58) gepasseerd bent – even binnenhoppen bij Rewind van Christophe Urbain. Aan de ene kant is er de mannenwinkel, een conceptstore en vooral een smaakvolle mix van Scandinavisch designermerken tot fancy shoes en hippe jeans. Vrouwen kunnen hun hart ophalen aan de overkant in de andere Rewind winkel. WWW.REWINDSTORE.BE

WWW.WASBAR.BE

PAARD VAN TROJE

17 50

De combinatie boeken en koffie doet het bij ons altijd. Bij het Paard van Troje aan de Kouter krijg je naast een uitgebreid boekengamma nog een menukaart met een mooie selectie muziek, dvd’s en – jawel – je kan er ook iets kleins eten. WWW.PAARDVANTROJE.BE


ZEISS VISION STORE Optiek op afspraak Het gepersonaliseerde concept van de hand van Christophe Collette biedt een volledig nieuwe invalshoek op de optiekzaak. Christophe heeft reeds jaren ervaring in de optiekwereld en heeft zijn strepen zowel in binnen-als buitenland verdiend. Twee jaar geleden nam hij de zaak van zijn ouders over. Het duurde vervolgens niet lang alvorens de plannen voor een tweede zaak, de ZEISS Vision Store, vorm kregen. Dit jaar bestaat Optiek Collette bovendien 40 jaar, het ideale moment voor deze uitbreiding. Uniek aan de ZEISS Vision Store is dat u er een afspraak maakt wanneer het u past, er wordt voldoende tijd voor u uitgetrokken en u krijgt uitgebreid info over montuur en brillenglazen. Christophe is een expert in het aanmeten van deze ge誰ndividualiseerde brillenglazen. Ook op het vlak van montuurcollecties vindt u hier enkel gerenommeerde merken zoals theo, Hoet, Lindberg, Barton Perreira, Silhouette en Tom Davies.

Powered by Optiek Collette Lostraat21 | 9000 Gent | T 0471 21 12 21 | info@zeissvisionstore.be www.zeissvisionstore.be | Enkel op afspraak


Laat je interieur vertellen wie je bent...

Binnen – en buitenschilderwerken | Decoratieve verftechnieken | Behangwerken Exclusieve raamdecoratie en stoffering | Meubilair | Tapijten | Maatwerk Meer info op www.moreels-camelbeke.be Moreels & Camelbeke Jan Samijnstraat 21, 9050 Gentbrugge | 09/228 20 87 | info@moreels-camelbeke.be


ELISSA

Waar stijl en mode troef is Je treft er nieuwe trends en vele stijlen aan. Elissa begeleidt iedere klant in een voor haar of hem gepersonaliseerde richting. Naast het gedeponeerde merk ELISSA®, lanceerde ze merken zoals La Clé d’Amour Paris® bruidscollectie en het meer extravagante Création CGA®. De ontwerpen worden met vakkennis, creativiteit, en met oog voor het detail, in uitstekende kwaliteit eigenhandig vervaardigd. De gebruikte materialen en de kleurencombinaties worden in overleg met de klant samengesteld. Naast de uitgebreide keuze hoofddeksels, vind je er een ruim gamma sjaals, tasjes, handschoenen, ceinturen, bloemen, knopen, …, die het geheel van uw outfit afwerken. Tussen de mode-accessoires ontdekt u stijlvolle simili hoedendozen; handig tijdens uw city-trips. Kortom, ontdek ELISSA® en laat u door haar wereld inspireren.

Elissa Antwerpsesteenweg 55 | 9000 Gent | T 09 228 00 28 | E accessoires_elissa@skynet.be

28

1


You just woke up in a city that you’re visiting for the first time and you have no knowledge of the native language whatsoever. You are travelling solo, and as it is morning you are looking for a cup of coffee and a newspaper as breakfast companion. You enter a bar, the music that is coming towards you sounds strange but yet, familiar. The faces that you see are unknown to you but nevertheless they are not strangers, like being at home. That coffee’s really strong. Nothing has to be vowed here, and still something opens up to you… that’s the kind of place café Damberd pretends to be, for the many among us that are on the road. A bar as a haven, hospitable towards everyone and what (s)he is bringing, though not towards problems. In a pluralist atmosphere of tolerance and respect we’d like to get you drunk and hope to be pleasant company. Café Damberd, a bar to have an intimate conversation, while listening to jazzmusic, and where musicians and public of all nations get together. We’d like to make these pretentions, with your approval, come true. We, the personel and the management are ready for it.”

Damberd Jazzcafé Korenmarkt 19 9000 Gent www.damberd.be


art for office

art for healthcare

art for catering

art for tourism

Artention

Your business, my inspiration: Contemporary artwork for your company or office Uw

klanten

en

bezoekers

imponeren

met

kunstwerken die de ziel van uw bedrijf weerspiegelen: daarvoor zorgt Artention. De Duitse kunstenares Astrid Ehrig en haar team creëren op die manier prachtige schilderijen, tot de verbeelding sprekende fotokunst en indrukwekkende kubussen in plexiglas. Artention slaagt erin om de strategie en marketingstijl van uw onderneming op een heel esthetische manier te etaleren in abstracte schilderkunst en impressionante fotodoeken, waarin ook uw logo en huisstijl verwerkt kunnen worden. Op die manier geeft u uw interieur een eigenzinnige finishing touch. Met een grote variatie aan kleuren, vormen en structuren creëert Artention zo uw eigen, unieke vorm van esthetische

communicatie. De gedroomde oplossing voor horecazaken, kantoren, toeristische etablissementen en zorginstellingen om klanten en bezoekers meteen in de juiste stemming te brengen en hen een rustgevend comfortgevoel te geven. “Na een analyse van het imago, de smaak en de boodschap die u wil overbrengen, gaan we op zoek naar de kunstvorm die uw publiek het meest intrigeert.”

Harmonie tussen kunst en publiciteit Artention pakt nu ook uit met esthetische kubussen in plexiglas, waarin kunst en publicitaire boodschappen harmonieus in elkaar overgaan. Daarnaast kan u bij Astrid Ehrig nog altijd terecht voor gepersonaliseerde kunst, waarbij uw ziel en smaak hand in hand gaan met haar creativiteit en inspiratie.

Korenwind 33 | B-8890 Moorslede | T 0473 680 899 | info@artention.com | www.artention.com

31 1


Travelling with taste


MAXLIFE - CULINAIR

TREND 2013

SMARTMAT

19 50

HET SLIMME ETEN Geen gedoe meer met het avondeten of de retorische kwestie ‘wat eten we vandaag?’ Laat het afhangen van Smartmat. Het concept is simpel: Smartmat maakt voor jou de planning van het avondmaal en of je nu kiest voor een pakket voor 2 of 4 personen (en dat voor drie, vier of vijf dagen); alles wordt aan huis geleverd. Het is als een kookboek met alle nodige ingrediënten erbij en het gaat telkens om gezonde evenwichtige recepten (geen bedreigde vissoorten, zoveel mogelijk ecologisch, inlands vlees én geen onnodige E-nummers) die je op 30 minuten klaar hebt. Smartmat, Zweeds voor ‘slimme voeding’, bestaat nog maar een paar maanden in België, maar verwerft steeds meer bekendheid dankzij de mondreclame. Van oorsprong is het een Zweeds concept, bedacht op een blauwe maandag door een moeder van drie. Vandaag maken ruim 20.000 Zweedse gezinnen er gebruik van. Ook in Noorwegen, Denemarken en Duitsland heeft het bedrijf ondertussen een filiaal. Anders Asarby, een Zweed die al twintig jaar in Antwerpen woont, las over het concept in een magazine terwijl hij met de kerstperiode zijn ouders ging bezoeken. En stilaan weet hij met Smartmat Antwerpen te veroveren en wees maar zeker dat de parking snel volgt. WWW.SMARTMAT.BE

CHINESE SCHAREN

20 SPIRIT 50 INDICATIEF Jawel, ook een thermos kan design zijn, al zeker als het een ingenieus systeem bevat waarbij de isoleerkan aangeeft hoeveel er nog in zit. De Spirit Vacuum Flask ontworpen door Hans Thyge voor het Deense merk Spirit heeft een inhoud van 1 liter, een druipvrije uitloop en een ergonomisch handvat. Het gelakt geborsteld stalen oppervlak is vingerafdrukvrij en dankzij de rode indicatierand hoef je niet te schudden of de thermos open te maken om te zien hoeveel koffie er nog inzit. De Spirit Vaccum Flask kost 59,90 euro. WWW.SPIRIT.DK

22 50

MESSCHERPE HANDIGHEID Dit Chinees schaartje meet amper 10,5 cm en is erg handig om in huis (of handtas) te hebben. Het ontwerp dook voor het eerst op in de Tang Dynastie in de 7de eeuw. Fabrikant All Lovely Stuff heeft naast een klassiek zwart uitvoering (5,63 euro) nu ook een rode, groene en blauwe variant uitgebracht voor 7,91 euro.  

21 50

WWW.ALLLOVELYSTUFF.COM

ALESSI

KOEKJE VAN EIGEN DEEG Alessi heeft een reputatie in functioneel design en hun huisraadgamma bevat heel wat ontwerpen die intussen zijn uitgegroeid tot iconen. Iconen die ze nu ook uitbrengen in een set van 6 koekjesvormen. Zo geeft Alessi je koekjes van eigen deeg. Een set kost 26 euro. WWW.INSIDEOUTSHOP.BE

33


MAXLIFE - INTERIEUR

DE VORM

POOT UITDRAAIEN

23 50

De Clamp-a-Leg tafel van Jorre van Ast voor het Nederlandse label De Vorm is een prijsvriendelijke (568 euro) essenhouten tafel waarvan de poten een metalen klem hebben die op het blad worden bevestigd. Een subtiel ontwerp en eigenlijk een veilige schraag, even simpel als efficiënt. De combinatie van hout met witgelakt metaal is dan weer erg modieus. HT TP://SHOP.DEVORM.NL

FLEXTREND

MOMODUL

24 KASTEN BOUWEN 50

MoModul is het label van Antwerpenaar Xavier Coenen en staat voor Meubel op Maat module. Met behulp van drie basismodules kan je immers verschillende meubels gaan creëren door ze in elkaar te schuiven. Zo ontstaan er telkens andere functionele opstellingen naargelang de nood of om voor wat verandering te zorgen in je interieur. De modules zijn telkens 40 centimeter diep en voor module 1 (80 x 20) betaal je 150 euro, de vierkante module 2 (40 x 40) kost 170 euro en de derde module van 1 meter bij 40 centimeter kost 230 euro. WWW.XAVIERCOENEN.EU

RFORM

NOUVEAU SIMPLE

25 50

Het jonge Belgische label rform brengt mooie meubels op basis van berken multiplex. Hun betaalbare collectie is volledig aanpasbaar aan je interieurstijl en eventuele veranderingen daarin in de toekomst. Naast een modulair koffietafelsysteem pakt rform uit met een fraaie tafel, zitbank en stoelen waarvan je telkens de kleur van de poten kan kiezen. De Switch Bench (122 bij 31 en 45 cm hoog) kost 139 euro. Voor de tafel (180 x 78 x 75) moet je rekenen op 459 euro, de stoel kost 125 euro. WWW.RFORM.BE

FELD

EEN TWEE DRIE PIANO Geen nieuw ontwerp maar wel een icoon in wording is de Piano van Patrick Seha voor het Belgische label Feld. Het kapstokmeubel / hangpaneel zorgt voor een kunstige toets als vestiaire en biedt dankzij de uitklapbare blokjes de mogelijkheid om schappen te creëren naargelang de nood. De Piano is verkrijgbaar in twee uitvoeringen namelijk beuk of het duurdere eikenhout en twee afmetingen. Prijzen starten vanaf 995 euro. Voor meer info kan je terecht bij RC interieur design. WWW.RCINTERIEURDESIGN.BE

34

26 50


THAIS RESTAURANT

OPPERSTE VERFIJNING UIT HET LAND VAN DE GLIMLACH Authentieke smaaksensaties, een warme sfeer en verleidelijke geuren komen u tegemoet in Thais restaurant KAI FA. Laat u meevoeren op een boeiende en gevarieerde culinaire trip.

Vijfwegenstraat 30 8870 Izegem Tel: 0492 88 50 50 E-mail: mail@kaifa.be Website: www.kaifa.be Openingsuren keuken Donderdag - zaterdag: 18u - 22u Zondag: 12u - 14u en 18u - 22u Maandag - woensdag: gesloten

De kaart is volledig opgebouwd rond traditioneel bereide Thaise gerechten, van huisgemaakt “fingerfood” tot authentieke vlees-, vis- en veggiegerechten. KAI FA voorziet ook een drietal menu’s: een ontdekkingsmenu, een pikante menu en een menu met suggesties van de chef. Het exotische interieur prikkelt de zintuigen en laat u heerlijk weg dromen. Deze eetgelegenheid biedt dan ook het ideale decor voor zowel een romantisch etentje als voor gezellig tafelen met familie of vrienden.


HOU DE WINTER BUITEN, BRENG WARMTE EN CREËER SFEER Tibeflex is officieel dealer van de Winsol producten voor Oost-Vlaanderen. Onze primaire collectie binnendecoratie breiden we uit met de exclusieve collectie B&C. Dit gamma huisaccessoires is van topmakelij! Afgewerkt tot in de puntjes, met een waaier aan diverse uitvoeringsmogelijkheden. Ons uitgebreid gamma aan stoffen en combinaties zorgt voor een passende raamdecoratie in uw interieur, van klassiek tot hyper modern. Alle rolgordijnen, lamellen, Japanse panelen worden op maat gemaakt, met kennis van zaken. Wij decoreren uw ramen en creëren een gezellige sfeer in uw woonruimte, of dit nu living, keuken, slaapkamer of badkamer is. We willen u het gevoel geven van ‘thuiskomen’ en u laten genieten van alle seizoenen, waarbij wij u helpen het klimaat in uw leefomgeving te optimaliseren. Gebruikscomfort, daar gaan we voor. We leveren u gebruiksvriendelijk topmateriaal. U kan ze zelfs bedienen vanuit uw welverdiende zetel. Onze toonzaal is een parel in het Gentse, klantencontacten onze grote passie. Ons familiebedrijf is tevens een belangrijke speler op de markt van PVC en ALU ramen, rolluiken, poorten, binnendecoratie en buitenzonwering. Openingsuren toonzaal: ma - vrij 8u30 - 17u | zat 8u30 - 15u We komen ter plaatse voor opmetingen en advies. T 09 218 98 98 - info@tibeflex.be

www.tibeflex.be


TRYBOU K E U K E N

e n

I N T E R I E U R


MAXLIFE - MULTIMEDIA

LOWDI

KLINKKLAAR Een ingenieus coole bluetooth speakerbox van de Nederlandse prof-blogger en brein achter het filetransferingsysteem Wetransfer Nalden, dat is Lowdi. Voor nog geen 100 euro heb je extreem eenvoudige speaker die voor de techneuten 80db produceert in een bereik van een 0,5 meter. Voor 99 euro heb je een heel leuk systeem, want die Lowdi geeft inzake prestaties in deze prijscategorie iedereen het nakijken. Daarmee geeft golden boy Nalden nog maar eens blijk van zijn neus voor zaken en trends. Hij is zonder meer Koning Middas 2.0. WWW.LOWDI.COM

27 50 LIBRATONE

KLANKKLEUR Een kleuraccent in het interieur waar muziek in zit: de Libratone Zipp. Deze vrijstaande luidspreker stuurt het geluid 360° uit en is voorzien van een oplaadbare batterij. Het maakt gebruik van wifi om zo je muziek draadloos te streamen. De versterker van 60W zit vakkundig weggestopt in deze 26 cm hoge speaker. De Libratone weegt amper 1,8 kilogram, heeft een vervangbare vilten cover en is verkrijgbaar vanaf 399 euro. WWW.LIBRATONE.COM

28 50

29 50

30 50 LOGITECH LUMINEUS TOETSENBORD D’E-LIGHT

STARCK FLOS De D’E-Light van Flos is een atypisch lampje, want naast werkverlichting bedacht Philippe Starck dit ook als een dock voor je iPad of iPhone. Het verchroomd aluminium sluit aan bij de vormtaal van de Apple-producten. De D’E-Light is 31,7 cm hoog en meet 21,6 bij 5 cm en kost 253 euro. WWW.FLOSSHOP.NL

38

Een draadloos toetsenbord dat er ook goed uitziet, betaalbaar is én niet van Apple komt? Jawel: Logitech heeft met de K810 een bluetooth-toetsenbord met als extra feature ingewerkte verlichting die zich aanpast aan de hoeveelheid licht in de ruimte. Voor 99,99 euro heb je een perfect bedienmodel voor je Windows, Android of iOS gestuurde devices. Je kan verschillende verbindingen tot stand brengen en met een druk op de knop switchen tussen de apparaten onderling. WWW.LOGITECH.COM


Residentie Andre Cleeren

In volle centrum, op een boogscheut van zee, dicht bij winkels en openbaar vervoer, luxe afwerking in een op traditioneel gebouwde eigentijdse residentie. Ruime appartementen, mooie terrassen, met 1, 2 of 3 slpk, 2 Penthouses met grootse terrassen.

Nieuwbouw start in januari 2013

APPLE

31 AANZIENLIJK AFGESLANKT 50 De mediagenieke lancering van de iPhone 5 overschaduwde de lancering van de 8ste generatie iMacs. En zoals je mag aannemen is de formule nog verbeterd: het is de dunste ooit, 80 % dunner dan de voorganger, met een display die 75 % minder reflectie geeft en met de nieuwe Apple Fusion Drive. De recentste versie iMac gaat opnieuw voor twee dimensies namelijk een 21,5 en een 27 inch-model met respectievelijk een resolutie van 1920×1080 pixels en van 2560×1440 pixels. En terwijl je voordien de keuze kreeg tussen flash- of HDD-opslag zorgt de Apple Fusion Drive voor een combinatie van de twee in één volume. Daardoor zou het systeem sneller bestanden lezen en schrijven. De iMac is te verkrijgen met maximaal 768 gb flash of 3 TB HDD en er is een SDXC kaartlezer, 4x USB 3, 2 Thunderbolt-poorten en een aansluiting voor je Gigabit Ethernet-kabel. Prijzen liggen in de lijn van de vorige iMacs namelijk 1.379 voor het kleine instapmodel en 1.899 euro voor de 27 inch variant. WWW.APPLE.COM

Residentie Samuel II

32 50 KOLOS FREEWEEHLEN Sinds de komst van de iPad zijn er heel wat stuurwielen op de markt gebracht, maar in zowat alle gevallen moet je het ding in je handen houden. Op zich niet erg, maar het doet afbreuk aan de gebruikerservaring. Het is immers realistischer om een gefixeerd stuur te bedienen en dat heeft Kolos goed begrepen. Hun stuurwiel met tafelkelm is geschikt voor tweede, derde en vierde generatie iPad en knelt de tablet middenin het stuur. In deze conditie blijven de duimen ook dicht bij de rand van het scherm en dat maakt het geschikt voor zowat elk racegame. Richtprijs is 85 dollar.

Speciale voorwaarden bij start van Elektriciteits- en sanitairwerken. Moderne luxe nieuwbouwresidentie op enkele stappen van het centrum, 1, 2 of 3 slaapkamers, terrassen tot 45m².

HT TP://KOLOSWHEEL.COM

2


MAXLIFE - DIAMANT

MINISTRY OF MASS

33 50

LUCHTZUIVERE DIAMANT Ministry of Mass, het collectief van productdesigners Sander Michiels en David Braeckman, brengt design met een boodschap. Het levert kritiek op massaconsumptie met behulp van weloverwogen ontwerpen in beperkte oplage. Zoals een diamant uit beton laat reflecteren over wonen, leven en hoe met de natuur omgaan. Ministry of Mass is zonder twijfel de meest opgemerkte nieuwkomer aan het designfirmament. De betonnen diamant toont Ministry of Mass in al haar facetten. Het in Antwerpen gebaseerde label heeft met deze ‘beschaafde monoliet’ grote ambities. Het is uit beton gegoten en verrijkt met titanium oxide waardoor het lucht zuivert. Dat contrast tussen het constructie-technische materiaal dat beton is én de natuurlijke elementen, staat model voor wat Ministry of Mass wil zijn: geëngageerd. Wie wil investeren in designers van de toekomst, zet beter in op Ministry of Mass. Deze gasten zijn dra onbetaalbaar. WWW.MINISTRYOFMASS.COM

DI MANT AIR DAMN

34 50

DIAMANT Caroline Das en Kim Nivelle vormen samen een duo onder de naam DAMN en pakken uit met 3D geprinte juwelen uit metaal, zowel voor mannen als vrouwen. Welk juweel spreekt meer tot de verbeelding dan een diamant? Vandaar een uitvergroot, 3D-geprint facet van een diamant. Een ingenieuze parel voor op de revers of zelfs das. De Damn diamant is verkrijgbaar via Marked.be WWW.DAMN.BE

1 40


CURATED

VERRASSENDE KWARTAALRESULTATEN

35 50

Wie een abonnement neemt op Curated verrast zichzelf, want je weet nooit op voorhand welk geschenk je toegestuurd krijgt. Voor 25 euro per kwartaal krijg je elke keer wat nieuws. Je enige houvast is de keuze van de curator. Curated laat je immers de keuze uit verschillende persoonlijkheden en ook al zijn dat vooralsnog enkel bekende of cultureel verantwoorde Nederlanders, de verrassende pakjesdienst mikt ook op BelgiĂŤ. Curated is een idee van Arjan van de Steeg en Rocco Stallvord van pr- en marketingbureau WeAreFirst. Zij streven er naar om voor die 25 euro telkens limited edition items te kunnen rondsturen. Het concept doet alvast denken aan het Amerikaanse Quarterly.com dat op eenzelfde manier verrassende kwartaalverrassingen rondstuurt. WWW.CURATED.NL

TUINEN - TENNIS ZWEMVIJVERS DE VLIEGER & ZOON Brandstraat 36 A - 9080 Beervelde Tel: +32.9.355.69.68 - Fax: +32.9.355.50.24 Gsm: 0475.35.20.07 info@tennis-garden.be - www.tennis-garden.be 2


C I T YR E P O R T - R O E S E L A R E

HART VAN WEST-VLAANDEREN Roeselare is het hart van West-Vlaanderen – pompt Rodenbach

doorheen

de

aderen – en een gewaardeerde shoppingstad. Dit zijn alvast de hotspots die er toe doen.

42


40 50 OT TOLILI

SHOPPEN

36 50

DE ZONDVLOED Boeken en koffie is sowieso een geslaagde combinatie. De onafhankelijk boekhandel De Zondvloed heeft daarin een reputatie. Je kan er terecht voor het betere boek, zowel nieuwe als tweedehands en ook uitgeversrestanten. Maar je kan er evengoed gaan voor een lekkere kop koffie bij het lezen van tijdschriften en kranten. Regelmatig vinden er ook activiteiten plaats zoals schrijvers of dichters die uit eigen werk lezen, of lezingen over een actueel literair onderwerp.

Voor een fancy dress of de betere Belgian fashion designers moet je in de Noordstraat langs bij nummer 74. Seventy4 heeft van onder meer Annelies Timmermans, Tim Van Steenbergen, Annemie Verbeke, Année Erotique, “O” Belgium en Zuid in collectie. Voor de jongsten moet je dan weer bij onderstaande adressen zijn:

BARCELO

WWW.BIMBI-ROESELARE.BE WWW.OT TOLILI.BE WWW.KIDSANDCO.BE

WIJN EN TAPAS

39 50

Een grote keuze aan tapas en pitxos vind je bij Roeséblan dat verder ook een uitstekende waaier aan wijnen aanbiedt. Terwijl Roeséblan een knusse sfeer creëert in een statig herenhuis, brengt Barcelo eveneens tapas en wijn in de context van de vroegere jute-weverij ‘Verannenman’. WWW.ROESEBLAN.BE

RESTAURANT BOURY

WWW.DEZONDVLOED.BE

37 50

ROESEBLAN

WWW.BARCELO.BE

41 50

GRAND BAZAAR RESTO

DOMUS PLUS – DESIGN BLA BLA

CREME DE LA CREMA Juweelontwerpster Cynthia Jacobs en haar man, barista Michael Van de Moortel hebben in hun galerie –shop ook een coffeelab geopend. Naast de hedendaagse juwelen en objecten kunt u nu ook een top ‘specialty’ koffie en verschillende artisanale gerechten en gebak krijgen in een eigentijds ‘urban’ koffiebar. WWW.CREMEDELACREMA.BE WWW.CYNTHIAJACOBS.BE

RUBENS

RESTAURANTS

38 50

Wie iets wil gaan eten, kan afhankelijk van de goesting, honger én budget terecht bij topadresjes als loods, eethuisdesteeg, bartiste, grandbazaar-resto, restaurantrubens, restaurantboury. WWW.LOODS.INFO WWW.EETHUISDESTEEG.BE WWW.BARTISTE.BE WWW.GRANDBAZAAR-RESTO.BE WWW.RESTAURANTRUBENS.BE WWW.RESTAURANTBOURY.BE

Het is de verdienste van eigenaars Suzy Devroe en Peter Desmet dat Domus Plus tot ver buiten West-Vlaanderen bekend staat als een topzaak in design. Dat ze in een kwarteeuw uitgroeiden van minuscule meubelwinkel tot de gereputeerde zaak kon echter niet beletten dat het concept werd bijgesteld. Design Bla Bla, zoals het vandaag heet, is zowel winkel als designgalerie en overstijgt daardoor het concept van eigenzinnige winkel in designmeubilair, -verlichting en -decoratie. Design Bla Bla mixt high end design, vertrouwde namen en gelimiteerde stukken met origineel, betaalbaar en toegankelijk design. Jonge ontwerpers vinden er een gedroomd platform in de context van grote(re) namen. WWW.DOMUSPLUS.BE

43


Thermen R

Heerlijk herbronnen in De stress van het ondernemerschap, de zorgen over de crisis: ze glijden allemaal in een oogwenk van u af tijdens een bezoek aan Thermen R in Roeselare. Dit modern wellnesscentrum bundelt het beste van wat ‘zorgeloos’ ontspannen kan bieden. Zodat lichaam en geest nadien opnieuw volledig in balans zijn.

Het zoveelste wellnescentrum? Vergeet het: Thermen R maakt écht wel het verschil. Het bewijs? De Nederlandse website Saunagids.nl plaatst dit complex helemaal bovenaan de ranglijst van wellnesscentra in de Benelux. Een referentie die kan tellen voor een zaak die nog maar twee jaar bestaat, maar nu al een internationaal publiek naar Roeselare lokt. De duiveltjes die nog op uw schouder zitten als u dit indrukwekkende complex binnenstapt, worden meteen weggeblazen. “Onze filosofie is simpel, maar daarom niet minder ambitieus: iedere bezoeker een dag lang een volkomen vakantiegevoel geven,” getuigt gezondheidscoach Claire Viaene.

Welverdiende rust “Die missie hanteren we uiteraard ook voor ondernemers. Zij zorgen elke dag opnieuw passioneel voor hun bedrijf, maar in de ‘rat race’ van het drukke economisch leven, verliezen ze zichzelf wel eens uit het oog. Hier kunnen ze letterlijk en figuurlijk herbronnen: hun lichaam en geest welverdiende rust bieden, zonder risico op blessures en dichtbij huis. Bovendien vinden ze hier veel gelijkgestemden: mensen met wie ze in alle 44


oase van wellness rust kunnen babbelen, waardoor ze tot vernieuwende inzichten kunnen komen.” Het centrum is met veel kennis van zaken uitgebouwd. Dankzij zijn uitgestrektheid heb je zelfs als het druk is of bij regenweer, het gevoel heel discreet van heilzame hammamsessies, magische massages en ontspannende jacuzzimomenten te kunnen genieten. Professionele opgieters geven een saunabeurt een extra dimensie, waarbij zalige aroma’s voor extra geestelijke rust zorgen.

Luxueuze eenvoud Thermen R biedt dan ook veel meer dan een heerlijke verkenningstocht langsheen verschillende sauna’s, scrubhutten of

andere ontspannende baden. Een rist aan aantrekkelijke arrangementen laat de bezoeker proeven van rustgevende massages en volledige beautyverzorgingen. “Iedereen krijgt hier een persoonlijke rondleiding en individuele begeleiding, omdat we ervaren dat veel mensen weinig over hun lichaam weten. Hier schakelen ze gsm, laptop en piekermomenten uit en laten ze lichaam en geest weer in topvorm komen.” Wij namen de proef op de som en kwamen al snel tot de conclusie dat Thermen R een absolute aanrader is. Voor herhaling vatbaar, zonder enige twijfel!

Kaasterstraat 44 | 8800 Roeselare | T +32 51 23 23 23 | info@thermenr.be | www.thermenr.be

45


De ligging is ideaal. De shoppers uit de Noordstraat vinden gemakkelijk hun weg tot bij ons, en ook de Ooststraat ligt vlakbij.

Vin’Street, Fausto’s en Premium Sports

‘Place to be’ voor jongeren, Vin’Street, Fausto’s en Premium Sports: Roeselare is sinds april drie smaakvolle en aangenaam ingerichte winkels rijker. Zowel de jeugd als ‘fashionista’s’ en stijlvolle mannen vinden er wat ze zoeken.

De drie winkels liggen naast elkaar, boven de ondergrondse parking. Praktischer kan haast niet. Voorlopig liggen ze als drie musketiers wat verscholen tussen de zware bouwwerken van De Munt, het ambitieuze woon- en shoppingproject van Roeselare, maar daar merk je binnen helemaal niets van. Integendeel, in deze ruime en smaakvol ingerichte winkels kan je rustig tussen de rekken kuieren. Het project “De Munt” biedt veel opportuniteiten. Eens de verbinding ,tussen de Noordstraat en de Ooststraat straks afgewerkt is, wordt dit ,voor de shopper een ware place-tobe,” zegt Mike Gryson, marketeer bij Sportline. Het wordt een gezellig en autoluw wooncomplex waar boetieks, speciaalzaken en winkelketens elkaar afwisselen. Op een centraal binnenplein kunnen shoppers tussen de bomen en terrasjes aangenaam vertoeven.

Vin’Street Vin’Street richt zich met merken zoals Ben Sherman, Fred Perry en Franklin Marshall tot een jonger publiek. Je vindt er trendy kleren in jaren 90-stijl, in allerlei kleuren, die heel kwalitatief zijn. “Voor ‘jongeren tot 40 jaar’ die van een sportieve look houden, is deze winkel ‘the place to be’. Ouders zijn aangenaam verrast als ze hier binnenstappen,” beklemtoont winkelverant46


fashionista’s en stijlvolle mannen woordelijke Hilde Nollet. “Nu trekken hun kinderen naar Gent of Kortrijk om te shoppen.” Je komt de winkel binnen via een ‘urban street’ waar elegante merken hangen. In de grote ruimte achteraan kan je kiezen uit de sportieve, casual kleren.

Fausto’s Bij Fausto’s moet je zijn voor ‘high end fashion’. Dat geldt zeker voor de modebewuste man. Hij kan hier zijn hart ophalen met heerlijke tweedjasjes van Van Gils, hemden van Jacques Britt of rock chique kostuums van Strellson. Van klassiek tot een tikkeltje stout: Fausto’s heeft het allemaal in huis. Ook liefhebbers van Trussardi of McGregor Distinction zijn

hier aan het juiste adres. Maar laat je vooral leiden door het vriendelijke personeel dat oog heeft voor detail, de klant goed aanvoelt en je zo je stijl helpt uitzoeken of verfijnen. Houttinten en de loftachtige stijl maken de ruimte eigentijds en aangenaam om te shoppen.

Premium Sports Fausto’s deelt zijn winkelruimte met Premium Sports waar vrouwen de betere ‘homewear’ vinden. “Na een dagje werken, trek je graag wat lossere kledij aan. En met een merk als Juicy Culture kan je bij onverwacht bezoek alsnog in stijl de deur openen,” zegt winkelverantwoordelijke Ann Rosseel. In de wintercollectie vind je niet alleen ‘homewear’, maar ook ‘high end’ wintersportkledij voor mannen en vrouwen.

Vin’Street, Fausto’s en Premium Sports Fausto’s & Premium Sports | De Munt 40/42 - zijstraat van de Noordstraat | 8800 Roeselare | T 051 26 48 64 | www.faustos.be Vin’Street | T 051 26 48 50 | www.vinstreet.be

47


Goethals Juweliers

Laat u verleiden door Wie even in de etalage van Goethals Juweliers kijkt, merkt tussen de juwelen van bekendere merken, ook andere prachtige juwelen op. Houdt u van eigenzinnig? Welnu, stap dan binnen en laat u verleiden. Merken zoals het Finse Lapponia of Italiaanse Vento 925 vind je niet bij iedere juwelier, net zoals de uurwerken van Boucheron. En ieder jaar selecteert Goethals Juweliers een of twee nieuwe collecties. Dit najaar bijvoorbeeld is dit Cervera; een Spaanse fabrikant. Samen met zijn vrouw, Anne Decoene, trekt Jo naar Zwitserland en Italië om er opmerkelijke nicheproducten te ontdekken met een eigen karakter. Dat merk je ook bij de uurwerken waar merken als Boucheron en Ebel en nu Glamrock niet bij alle juweliers te krijgen zijn. “Wij durven onbekende merken aankopen, of uitgesproken juwelen die niet iedereen gaan bekoren,” steekt zaakvoerder Jo De Peuter van wal. “Dat maakt ons meer dan een gewone juwelierszaak.” 48

Ruim aanbod Het gepassioneerde koppel heeft dertig jaar ervaring met juwelen. Terwijl Anne zich specialiseerde in edelstenen en parels, verdiepte Jo zich in diamanten. Ze weten perfect hoe ze zich moeten laten inspireren en hoe ze die inspiratie aan hun klanten kunnen doorgeven. “Als juwelier moet je van veel markten thuis zijn, trendgevoelig blijven, goed kunnen luisteren en je klanten juist inschatten,” legt Jo uit. “Vakkennis, ook op technisch vlak is de onmisbare basis.” Hoewel de tijd steeds meer ontbreekt ontwerpt Jo nog steeds juwelen op vraag van de klant. Samenwerking met andere ontwerpers, verruimde het aanbod en zo vindt elke vrouw vandaag bij Goethals Juweliers haar gading. Na een goed gesprek, uiteraard.

Herstellingen Zijn jarenlange ervaring als fabrikant van juwelen, komt Jo nu wel heel goed van pas bij herstellingen of transformaties. “We


Jo De Peuter en Anne Decoene.

eigenzinnige juwelen herstellen alles van klassiek tot modern en proberen aan onze klanten altijd een ‘nieuw’ juweel terug af te leveren . Veel mensen staan versteld als ze hun oude juwelen schitterend hersteld, terugkrijgen.”

Trouwjuwelen “In je werk moet je de perfectie nastreven, zodat de klant niet alleen een mooi en uniek juweel mee naar huis neemt,

maar ook geniet van een groot draagcomfort,” legt Jo uit. “Zeker bij trouwjuwelen is het belangrijk om goed te luisteren en het juiste advies te geven. En ook hier is het aanbod groot. In de partnercollecties vind je niet alleen geel, wit of bicolorgoud, maar ook titanium, zilver, edelstaal of combinaties ervan.” In de etalage van Goethals Juweliers vindt u kwaliteit in al haar varianten!

Goethals Juweliers

Ooststraat 64-66 | 8800 Roeselare | T 051 20 20 27 | info@goethalsjuweliers.be | www.goethalsjuweliers.be

49


O N T D E K D E Z E U N I E K E L O C AT I E ! Dit prachtige voormalige klooster van de Karmelieten werd compleet gerenoveerd en omgetoverd tot vakantieverblijf en conferentiecomplex voor kleine en grote groepen. Alle authentieke elementen bleven bewaard zoals het kruis op het dak, het tongewelf binnen in het huis en de prachtige ruime eetzaal in de oude gebedsruimte.

GENIETEN IN ALLE RUST De mooiste kamer in het klooster heeft uitzicht op de tuin, de bloesems en de appelplantages en op de achtergrond de kerktoren. Het klooster ademt landelijke rust en stilte uit, die overigens deel uitmaakten van de leefregels van de kloosterlingen.

IN HET HART VAN DE FRUITSTREEK Zepperen is een deelgemeente van Sint-Truiden. Wandel, fiets of toer langs de grootste monumentenstad van Limburg. Ga gezellig winkelen op de markt of kastelen kijken in Haspengouw. In de lente staan alle fruitbomen in bloei en dit geeft een prachtig aanzicht. Van april tot oktober staat Haspengouw dan ook volledig in het teken van fruit.

Dit is uw perfecte locatie voor: ■ ■ ■ ■

seminaries, vergaderingen en trainingen gezins- of groepsvakanties weekenduitstapjes feesten

Laat je verrassen en ontdek deze prachtige streek!!

Bloesemklooster | Eynestraat 44 | 3800 Zepperen Voor meer informatie & boekingen: Christiane Vervaet | 011/808 934 christiane.vervaet@vakantie-residenties.be | www.vakantie-residenties.be


Een totaalconcept voor uw tuin

Kruishoutemstraat 125 | 9870 Machelen a/d Leie | T 0476 91 97 87 | info@vierkantemeter.be

www.vierkantemeter.be


MAXLIFE - MOBILITY

DOOR EDUARD CODDÉ

Voor 2013 wensen we dat deze PORSCHE PANAMERA SPORT TOURISMO werkelijkheid mag worden. De vormgeving grijpt terug naar de ‘shooting brake’, een Britse specialiteit uit de jaren

zestig. Onderhuids vinden we de nieuwste plug-in e-hybridetechniek, waardoor zijn dorst amper 3,5 l/100 km bedraagt en de CO2uitstoot zich beperkt tot 82 g/km, ondanks 416 pk vermogen!

43 50

GEMENGD

AUTO

44 50

NIEUWS

45 50 De gloednieuwe RANGE ROVER heeft een spectaculaire afslankingskuur ondergaan – 420 kg – zonder dat zijn indrukwekkende verschijning daar bij inboet. De vergroening zet in 2013 door met de introductie van een Hybrid-versie, die dankzij de combinatie van diesel- en elektromotor slechts 169 g/km zal vervuilen. 1 52

De VOLVO V40 CROSS COUNTRY pakt uit met een geslaagde mix van sympathieke en toch stoere verschijning. Hij staat 40 mm hoger boven de weg dan de V40. De 2.5 T5 topversie doet zijn naam eer aan en heeft recht op vierwielaandrijving.


CITROËN DS3 CABRIO

NOUVEAU 2CV

42 50

Citroën heeft eindelijk weer een cabrio in het gamma, maar de DS3 Cabrio geeft zich niet anders bloot dan de roemruchte 2CV van weleer. De stoffen kap is leverbaar in 3 kleuren/patronen en opent nu wel elektrisch tot 120 km/u!

46 50 COMPACT XL FIAT 500 L

Na de populariteit en succes van het retrodesign van de Fiat 500, duiken de Italianen opnieuw in het verleden met de Fiat 500 L, die als een herinterpretatie van de Fiat Multipla 600 uit de jaren zestig mag gezien worden. Ondanks de compacte afmetingen bood hij plaats aan 6 personen. De gloednieuwe 500 L meet 4,10 m lang en valt ook op door zijn ruimteaanbod voor passagiers en bagage. Aangename kenmerken zijn de hogere zitpositie achterin, het panoramisch ‘skydome’dak en… de optionele Lavazza-espressomachine.

Westlaan 482 8800 ROESELARE T 051 226146 info@decoroonew.be

53 2


RIZOMA

METROPOLITAN BIKE De 77|011 is de nieuwste creatie van het Italiaanse fietsenmerk Rizoma en het is een futuristisch ogend model uit koolstofvezel met aluminium vulling. De metropolitan bike zoals hij wordt genoemd werd bedacht samen met de modeontwerper Dirk Bikkembergs. Of je nu kiest voor een Rizoma 77|011 single speed of een fixed gear, je raast sowieso door de stad en wel geheel vrij van vet of olie. Of je handremmen wil of niet, daarin laat Rizoma je vrij. Voor deze stadfiets moet je rekenen op 3.700 euro.

47 50

WWW.RIZOMA.COM

EGG

VOOR FIETS EN SNOWBOARD De multisport helm Egg is echt een musthave voor mensen met kinderen. Niet alleen omwille van de ingenieuze sandwich-constructie van een ABS buitenkern met een flexibele high impact schuimkern waardoor de helm genoeg meegeeft; maar ook om het vernuftige sluitriempje waardoor kinderen niet langer hun vel er tussen knippen. Bovendien kan je deze vernuftige egghelmen (69 euro voor de basis) gaan personaliseren met leuke hoesjes aan 15 euro en andere add-ons eveneens 15 euro. Als fietshelm is deze Egg misschien iets duurder dan de concurrenten, maar hij is wel stukken cooler ĂŠn hij doet perfect dienst als snowboardhelm. Dit Nederlandse product wordt online verkocht is verkrijgbaar in enkele Belgische fiets-, ski-, sport- en lifestylewinkels.

48 50

WWW.EGGHELMETS.COM

49 50 CHAIN-L N°5

KETTING COUTURE

3 54

VEEEL 50 50 BELGERINKEL

Mooie gimmick: kettingolie voor de fiets genaamd Chain-L. Mooi om mee uit te pakken. Zeker als je het even smerig wil maken, dan doe je dat dus maar beter in stijl. De olie is weerbestendig en wordt geleverd in een flesje van 120 milliliter. Kost nog geen 15 euro en is verkrijgbaar via de Zwitserse wielerspeciaalzaak.

Fietsbellen spreken nauwelijks tot de verbeelding. Het zijn vaak functionele ondingen die het zicht ontsieren. Althans, tot je de fietsbel van Veeel ziet. Het Nederlandse ontwerpbureau kwam tot dezelfde vaststelling en ging de uitdaging aan de fietsbel te esthetiseren. De Belll, zoals de voorlopige werknaam luidt, mag dan al in preproductiefase verkeren, de ontwerpers zijn vastbesloten hun ontwerp begin 2013 op de markt te krijgen. Daarmee leveren ze het bewijs van de meerwaarde van design.

WWW.SHOP.AERODINAMICA.CH

WWW.VEEEL.NL


PASSIE VOOR DESIGNVERLICHTING Binnen het tot de verbeelding sprekend decor van een geklasseerd mouterijgebouw, presenteert Luxlite een brede waaier van lumineuze lichtoplossingen. Aan de hand van een deskundige lichtstudie toveren zaakvoerders Delfien Defour en Sooi Dejonghe uw interieur om tot een oase van aangenaam licht. Het unieke kader waarin de showroom van Luxlite zich bevindt, dompelt de bezoekers onder in een verbazingwekkend contrast tussen verleden en toekomst. Het gevarieerde aanbod gaat van strakke, moderne concepten naar de landelijke stijl die bij pastorijwoningen tegenwoordig weer erg in is. “Verlichting mag momenteel weer aanwezig zijn in het interieur,” getuigt Delfien Defour. “Met pendelarmaturen van gerenommeerde Belgische, Nederlandse, Duitse, Italiaanse, Spaanse en Finse designlabels spelen we daar graag gepast op in.”

HARMONIEUS EVENWICHT Luxlite besteedt altijd veel aandacht aan een uitvoerige lichtstudie, zodat in ieder interieur de juiste verlichting op de juiste plaats komt. “Voor de installatie kunnen we een coördinerende rol vertolken, maar uiteraard hebben onze klanten ook de vrijheid om met een eigen installateur te werken. Sowieso houden we bij elke lichtstudie rekening met de gekozen materialen, kleuren en persoonlijke voorkeuren van de klant. We streven telkens naar de optimale harmonie tussen esthetiek, ecologie, economie en ergonomie.” Op simpel verzoek komt Luxlite ook bij u thuis voor de uitwerking van een lichtplan op maat.

Gentsestraat 28/1 | 8870 Izegem | T 051 33 32 80 | info@luxlite.be | www.luxlite.be

Openingsuren: ma t.e.m. za 10-12u & 14-17.30u | woensdag, zaterdagvoormiddag en zondag gesloten 1


DE MAX VAN

CHRISTOPHE VERBEKE 5 FEBUARI 1979 Studeerde interieurvormgeving en werkte lange tijd voor de bekende designzaak deDirekteurswoning tot hij met Mooddesign startte en zich specialiseerde in standenbouw en eventorganisatie. Zijn passie voor architectuur, food, people, trends & design kwamen eerder dit jaar samen in één project: de PIET Pop-up store. Deze eigen conceptstore of ‘moodshop’ heeft intussen het temporele predikaat pop-up afgeschud en is een ‘must visit’ in Gent. www.piet-gent.be www.mooddesign.be

Woonplaats: Gent. Mijn thuis staat: Op een PIEToresk pleintje in Gent op wandelafstand van het centrum. Het is een duplex appartement in een oud schoolgebouw met een zuidgericht stadstuintje. Mijn interieur omschrijf ik als: strak en modern met warme accenten. Een houten plankenvloer met strakke tafel van MDF-Italia met blad uit keramiek, gecombineerd met de .03-stoelen van Maarten Van Severen en een zwart lederen zetel van Zanotta. Het geheel moet evenwel nog wat verbouwd worden alvorens ik er mij 100 % in ‘thuis’ zal voelen. Bedoeling is om in de toekomst binnen en buiten meer in elkaar te laten overvloeien. Groen naar binnen trekken en design naar buiten. Wat ik uit de brand zou slepen: Mezelf en mijn computer. Niets anders eigenlijk. Ik ben niet zo gehecht aan materiële zaken. Alles is vervangbaar. In mijn interieur ontbreekt nog: Los van de structurele ingrepen die nog moeten gebeuren mis ik muurdecoratie, wat kunst en groen. Ik mis nog wat sfeer en gezelligheid, het is nu een jaar na de verhuis en de verlichting hangt nog steeds niet aan de muur... De keuken is ook aan vernieuwing toe om deftig te kunnen koken maar vooral ook om plaats te creëren voor vrienden om er te aperitieven aan een keukentoog. Mijn stijl zou ik omschrijven als: Ik hecht belang aan een mooi voorkomen, ben trendgevoelig, maar behoud wel mijn eigen stijl: eclectisch, city & casual. Ik draag bijvoorbeeld het liefst sneakers onder een kostuum, maar voor specifieke gelegenheden komen de laqué schoenen wel eens uit de kast. Ik hou van: zonnebrillen. Meer zelf, ik ben verslaafd aan zonnebrillen kopen. Elke zomer opnieuw een aantal om dan op het einde van de zomer er nog ééntje over te houden die niet kapot of verloren is. Ik verlaat nooit het huis zonder: wax in mijn haar. Mijn mini portefeuille waar net een bankkaart en enkele geldbriefjes in passen. Ik zou ook nooit zonder sleutels mogen vertrekken, maar dat lukt niet altijd. De slotenmaker heeft een vaste plaats in mijn telefoon. Ik rijd met: Een Volvo - en nu moet ik even naar buiten om het type te checken - V50. Mijn favoriete auto aller tijden is: Chevrolet Suburban. Ik droom van: een eigen boot om er de wereld mee rond te varen. Ontspannen doe ik door: een maandelijks saunabezoek en een jaarlijkse skivakantie. Mijn hobby of passie is: Lopen zorgt ervoor dat mijn hoofd effe leeg is en mijn lichaam helemaal relaxed. Favoriete restaurant(s): Jef - Gent, Villa Bardon - Gent, ‘t Keukentje - Deurle, Ciccio – Knokke, Pure C – Cadzand. Zelf kook ik het liefst: Voor vrienden. Favoriete reisbestemming: Ik heb geen favo places. Ik wil alles eens gezien hebben en ga zelden tweemaal naar dezelfde bestemming. Mijn mooiste reiservaring was twee weken rondtrekken door Israël en Jordanië. Mijn laatste reis, en op nummer twee in de lijst van de favorieten, was een roadtrip langs de westkust van Amerika. Mijn volgende trip wordt Australië of Azië. Levensmotto: When you stop chasing the wrong things, you give the right things a chance to catch you.


Profile for maXLife

maXLife Vlaanderen Lifestyle 6  

maXLife, het magazine dat met open vizier pleit voor plezier en levens-stijl. Gevoelig aan zinnenprikkelende exclusiviteit bericht maXLife o...

maXLife Vlaanderen Lifestyle 6  

maXLife, het magazine dat met open vizier pleit voor plezier en levens-stijl. Gevoelig aan zinnenprikkelende exclusiviteit bericht maXLife o...

Profile for max-life
Advertisement