Page 62

VISUEL GUIDE

SÅ STOR ER DIN BABY Det kan godt være lidt svært at forholde sig til, hvor stort barnet er i maven i de forskellige uger af graviditeten. I denne visuelle guide kan du sammenligne barnets størrelse med noget mere håndgribeligt.

uge 5 ÆBLEKERNE

uge 3 BIRKES

Du har haft ægløsning, og et æg har været i kontakt med sæd. Når ægget implanteres, kan nogle kvinder få en svag blødning forårsaget af ægget, der sætter sig fast i livmoderen.

uge 7 BLÅBÆR

Dine bryster er blevet mærkbart større, og dine brystvorter er mere udstående. På trods af dens ringe størrelse har barnet allerede på nuværende tidspunkt alle dets organer og lemmer, som dog endnu ikke er fuldt udviklede.

Fosteret sidder fast på moderkagen via navlestrengen og flyder rundt i fostervandet. Dine bryster er ømme og en lille smule større end normalt, og du skal måske tisse lidt oftere end du plejer.

uge 6 ÆRT

Du begynder at få kvalme (især om morgenen). På siden af barnets hoved vokser de to små knopper frem, som senere vil blive til ører.

uge 9 KIRSEBÆR

uge 8 HINDBÆR

Din livmoder er på størrelse med en appelsin, og du kan så småt begynde at se, at du er vokset i taljen. Barnets ansigt begynder langsomt at se menneskeligt ud, efterhånden som ører, øjne og næsetip dukker frem.

Barnet kan fornemme dine følelser. For eksempel kan det mærke, når du er glad, stresset eller ked af det. Når du er bange, pumpes adrenalin ud i blodet, hvilket får barnet til at bevæge sig mere og dets hjerte til at slå hurtigere.

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #19  

19. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #19  

19. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement