Page 18

EN “UPERSONLIG” OPLEVELSE Vores datter blev født ved planlagt kejsersnit på grund af underkropsstilling og mislykket vendingsforsøg. Selve fødslen gik helt fint og uden nogen komplikationer. Det var dog en noget “upersonlig” oplevelse at ligge der passiv med 8-10 fremmede på stuen. Hun var ude efter ca. 20 minutter, men jeg fik hende først i armene ca. 1½ time senere, da vi kom tilbage på opvågningsstuen. Dette er vist forskelligt alt efter fødested.

Denne gang har jeg, efter en del overvejelser, valgt at prøve at føde naturligt. Ikke fordi jeg føler et stort behov for at opleve det, men simpelthen fordi vi nu har en datter på 1½ år i forvejen, som jeg gerne vil kunne tage mig af uden at være afhængig af manden. Jeg vil gerne kunne løfte hende op af tremmesengen, op i klapvognen, kunne tage hende op og trøste hende, når hun tumler rundt og falder osv. 3 måneder uden at kunne gøre disse ting ville føles som utrolig lang tid for mig, og det er egentlig den primære grund til, at jeg håber at kunne slippe for kejsersnit.

Vi skulle være indlagt i 2 døgn, desværre på 4-mands stue uden mulighed for, at min mand kunne overnatte. Det var virkelig hårdt!

DANIELLA

Trods morfin havde jeg voldsomme smerter og havde svært ved at komme rundt, kombineret med personalemangel (én sygeplejerske til at dække to afdelinger på nattevagten) gjorde ikke oplevelsen bedre.

KEJSERSNIT PGA. 3. GRADS BRISTNING

Efterfølgende følte jeg mig utrolig begrænset (man må intet løfte i 3 måneder), og den dag i dag driller mit ar stadig, hvis jeg har bukser, der sidder og “driller”.

Jeg fik planlagt kejsersnit med den yngste. På det tidspunkt var det det eneste rigtige på grund af en 3. grads bristning første gang samt sædestilling på den yngste. Desuden syntes jeg, det var rædselsfuldt at føde vaginalt med den første. Ikke fordi det ikke gik godt, for

Profile for LIFEMAGS

GRAVIDA #19  

19. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

GRAVIDA #19  

19. udgave af GRAVIDA - magasinet om den positive graviditet.

Profile for freemags
Advertisement