Page 46

xxx at sige farvel

afsked

den svære

At sige farvel til sit barn om morgenen i børnehaven er ikke altid lige sjovt. Alle har prøvet at aflevere et grædende barn, hvor man efterlades med dårlig samvittighed. Her får du et par gode råd fra andre forældre, som har stået i samme situation. Vores 5-årige datter har nu i en længere periode været ked af det ved afsked - lidt forskelligt hvor meget, men altid mindst en fremskudt underlæbe og lidt vådt i øjnene. Hun græder ikke rigtigt, men på de trælse dage bliver hun våd på kinderne og er tydeligt påvirket.

Vi vil gerne have det sådan, at afskeden ikke bliver så afhængig af, hvilke voksne der er til stede, og om de har tid. Der er et barn på stuen, der skal være under konstant overvågning -så er der kun en voksen på stuen, må vedkommende ikke bare gå.

Hun er glad nok for at være i børnehaven. Hun vil gerne derhen og er ikke til at hive hjem. Og vi får at vide, at det er hurtigt overstået. En af pædagogerne siger, at der af og til er et smil bag den fremskudte underlæbe - så måske det også lidt er et “spil”?

Det skal lige siges, at vi er rimeligt gode til at se at komme ud af vagten, når først der er sagt farvel, men det er sin sag bare at efterlade hende uden voksenkontakt.

Men kan vi gøre noget som helst for at undgå de våde øjne og det, at hun klamrer sig til den af os, der afleverer? For hendes skyld og lidt for vores, for det er lidt hårdt at gå fra hende sådan.

Jeg kan godt blive lidt bekymret for SFO- og skolestart, hvis hun virkelig er utryg/ked af det. Mange hilsner Lene

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

Profile for freemags