Page 26

lettet, bøger, blade o.l. parat samt en ble, han selv kan tage på.

Det har varet siden kort før, han slap bleen, hvilket han gjorde for ca. 7-8 måneder siden.

En dag vil han holde op med det, når han ikke længere mærker presset og fokus på hans afføring.

Han har i lang tid holdt sig i en uge af gangen. Det er kun, når han absolut ikke kan holde sig længere, at han så gør det.

I stedet for, at han nu skal se på, at de store laver, så han på endnu en måde bliver gjort opmærksom på, at “du er ikke som de andre”, skal I allesammen lade ham være.

MIN SØN på 4 år har svært ved at komme af med afføringen

Hvis I skal have drengen til at have et afslappet forhold til sin afføring, må I lade ham være i fred.

Vores dreng på 4 år har meget svært ved at lave pølser. Det er ikke fordi, han har hård mave, men han bryder sig bare ikke om det.

Vi sidder altid hos ham på toilettet og har prøvet alt fra at læse historier og synge sange og bare prøve at lade ham være. Nu foregår det ved, at jeg sidder foran ham og holder ham lidt, mens jeg synger en sang, indtil han overgiver sig, hvorpå han så siger, at det slet ikke var slemt.

Han går og “småskider” i bukserne, og det er jo ikke rart for hverken os eller ham. Vi synes, det er ret synd for ham, og vi er ret frustrerede over det. Vi har ikke været til læge med ham, da vi vurderer, at det ikke gør ondt, og at det er psykisk. SVAR Jeg ville ikke kalde det et psykisk problem, men jeres dreng har fået alt for meget opmærksomhed omkring sine afføringsvaner. Det er derfor vigtigt, at I snarest kommer væk fra al opmærksomhed omkring det. I skal heller ikke sidde hos ham og synge. Han får opmærksomhed på en forkert måde. Hvordan er alt det startet? Du siger, det begyndte, før han smed bleen for 7-8 måneder siden. Var I meget ivrige omkring, at han skulle stoppe med at anvende ble? Eller var det andre, f.eks. børnehave eller bedsteforældre? I må gå tilbage og prøve at se på, hvad der skete dengang, siden drengen er bange for at give slip, og bagefter erkender, at det faktisk ikke gør ondt at have afføring. Lad ham selv gå på toilettet, eventuelt med en billedbog, iPod eller CD-afspiller med musik eller historielæsning på. Lad være med at rynke næse eller kommentere, når han har uheld i bukserne. Hvis I skal have drengen til at have et afslappet forhold til sin afføring, må I lade ham være i fred.

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

Profile for freemags