Page 15

FOR DIT BARN? Vi elsker at læse med børnene. Der findes da intet bedre. Vi øver sproget og sprogforståelsen med rim og remse bøger, øver fantasien med helt utrolig fantasifulde historier, øver forståelse for den måde andre lever på ved at læse om andre. Ja, man kan jo læse bøger om alt, og bøgerne starter altid en super god samtale. Lige for tiden har min datter på 3 år svært ved at styre sine følelser, så der er lånt rigtig mange bøger om følelser, og hvordan man skal bruge sproget til at reagere i stedet for gråd/arrigskab. Det hjælper så meget at se problemerne udefra. Vores motto herhjemme er: Hellere fattig end fattig på gode bøger! Aja Jeg har ALTID læst bøger for mine to børn. Min søn på 10 år gider nu ikke mere, men min datter på 3 år læser vi for hver aften. Det er en del af vores godnat-ritual. Heidi Hver aften læser vi små Pixibøger. Min datter er 16 måneder.

FAKTA I 20% af de danske småbørnsfamilier med børn i alderen 0-6 år får børnene kun sjældent eller aldrig læst godnathistorie. Det viser en undersøgelse blandt forældre til børn i aldersgruppen foretaget af analyseinstituttet YouGov. Hun kommer selv med dem. Stina Min datter er ikke så gammel, så vi synger i stedet. Katrine Hvorfor skal det nødvendigvis være godnatlæsning? Herhjemme er vores dreng på 14 måneder ellevild med bøger, og vi kigger og læser ofte i dem. Om aftenen, når det er puttetid, er der dog ikke den store energi tilbage (hverken hos ham eller os), så der bliver der ikke læst.

Jeg bliver altid lidt provokeret af de der artikler, der er verdensmestre til at give forældre dårlig samvittighed. Alle gør vel deres bedste, når det gælder deres børn. Nina Min dreng på 5 år fik som lille læst godnathistorie hver aften, indtil han blev 3-4 år. Så stoppede det, da han drømte om alt, hvad vi havde læst. Nu er vi tilbage igen med en historie engang imellem. Hanne For det meste synger jeg godnatsange. Den store på 5 år får selv lov til at vælge sangene. Og andre gange læser vi. Hvis det er farmand, som putter bliver det læsning. Den lille på 19 måneder får godnatsange. Det gjorde den store også hver aften, da han var lille. Zenia Her bliver der læst for den store, og han vælger selv historierne. Vi synger for lillesøster på 10 måneder. Hun skal også have godnathistorie, når hun bliver gammel nok.

FORTSÆTTES „

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

Profile for freemags