Page 10

I skal forholde jer på samme måde i forhold til jeres ældste datter, hver gang hun slår lillesøster. I skal bryde ind, tage hende væk fra lillesøster og sige: “Nej, du må ikke slå på lillesøster”.

Det hjælper ikke at undskylde, efter du har råbt af ham. Næste gang, I skal få jeres søn til noget, han ikke vil, siger han nej for at prøve grænserne af. Beslut jer inden, om det er et nej, der ikke er til diskussion. Sæt jer med ham og forklar med få ord, hvad I vil have, han skal forstå. Når han begynder at yde modstand, så tag ham på skødet, hold om ham, mens du/I gentager: “Mor vil have, at du skal...” og “Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst, men det bliver sådan”. Basta. Hverken mere eller mindre.

Hun bliver forvirret af jeres skiftende metoder. Når I f.eks. vælger at trøste lillesøster og ignorere storesøster, bidrager I kun til at øge hendes jalousi. Hun lærer intet af det. Selv om det ikke er jeres mening, oplever hun, at lillesøster er mere elsket, end hun selv er. Det bidrager derfor til, at hun fortsætter med at slå for at påkalde sig jeres opmærksomhed.

MIN DATTER tæver sin lillesøster

I skal også prøve at lave ting sammen med storesøster alene, så hun genoplever, at hun har noget specielt sammen med jer.

Jeg har to piger på 3 og 1 år, og problemet er, at den store nærmest tæver sin lillesøster. Hun slår (både med legetøj, flad hånd og lukket hånd), niver, river og sparker. Vi har prøvet nærmest alt: Sagt “nej, det må du ikke”, vi har taget den lille op og trøstet hende og ignoreret storesøster, når vi har gjort det, men lige lidt hjælper det. Tæveriet er blevet slemt, efter lillesøster har lært at kravle. Det skal lige siges, at min store pige lige er startet i børnehave, og samtidig vil vi gerne have, at hun bliver renlig.

Jeg skælder hele tiden min datter ud

I forlanger for meget på en gang af jeres 3-årige datter.

Er det en ond fase, hun skal igennem, eller findes der et hurtigtvirkende råd, inden det tager overhånd? SVAR I forlanger for meget på en gang af jeres 3-årige datter. Hun magter ikke at rumme både at starte i en ny børnehave, gennemgå renlighedstræning og samtidig lære at holde op med at slå på lillesøster. I må gå roligt til værks. Hun slår på lillesøster for at påkalde jeres opmærksomhed, fordi hun føler sig overset. Hun lider af en ubearbejdet søskendejalousi, som ofte ses, når 2-årige bliver storesøskende og føler sig fortrængt fra 1. pladsen hos forældrene. Hun reagerer af afmagt. Hun er IKKE ond. Hun har IKKE tanker om at skade lillesøster.

Min datter på 6½ år startede i SFO den 1. april og i børnehaveklasse efter sommerferien. Der er virkelig sket noget med hende, siden hun startede i SFO’en.

Hun har altid været en pige med egne meninger og en vis stædighed, hvilket også har gjort, at hun altid har haft meget gå-på-mod og haft let ved at lære nye ting. Hun er meget omsorgsfuld og tænker meget over tingene, hvilket ofte giver anledning til nogle gode snakke om livet, døden, kærlighed osv. Hun er særdeles fysisk aktiv og leger mest med drengene i SFO’en og har det egentlig godt med det. Problemet er bare, at hun har meget svært ved at høre efter og ofte gør lige det modsatte af, hvad vi (hendes far og jeg) be’r hende om. Det er som om, hun udfordrer os hele tiden mht. til opdragelse, og hun argumenterer og diskuterer gerne for at få sin vilje. Vi holder fast på vores, men andre gange vil vi jo også gerne give hende medbestemmelse på nogle områder. Men hvordan gør vi det bedst muligt? Min mand og jeg føler, at vi skælder hende ud konstant, og vi er bange for at ødelægge hendes selvværd, da, især FORTSÆTTES „

Profile for LIFEMAGS

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

DIT BARN #2  

2. udgave af magasinet DIT BARN med alt om de skønne unger.

Profile for freemags