Page 10

VERDENSMESTERSKABER: 1984 BIRGITTE ROU JENSEN (2-MANDSHOLD) 1988 PEER JENSEN (SINGLE)

ALLAN'S FRiSØRSALON RØDOVREVEJ 326 2610 RØDOVRE TLF. 31 709788

NORDISKE MESTERSKABER·

Birgitte Rou Jensen og Jette Hansen sikrede Danmark det rørS!e par-verdensmesterskab.

1966 VIBEKE JARLSTRØM 1981 BIRGITTE LUND 1988 PEER JENSEN

-:

Birgitte og triumferne

E

Fra Warld Cup til VM med Birgitte rou Jensen Caracas i Venezuela er og bliver lykke byen for Danmarks bedste bowler, Birgitte Rou Jensen, mest kendt u~der det gamle efternavn Lund. For ni år siden vandt hun World Cup i Caracas. I mandags vandt hun selveste verdensmesterskabet for 2mands hold, sammen med Jette Hansen, Stenhuset i Ålborg. Det var Danmarks første medalje ved et verdensmesterskab nogensinde - og den blev vundet med maner i ny rekord for et mesterskab.

Snittet Birgitte Rou Jensen er den spiller, der i dansk bowlings historie har vundet de mest hædersfulde turneringer. Hendes præstationer er imponerende, eftersom bowlingspillet er kendt som et spil, hvor udøverne er yderst svingende i præstationerne fra turnering til turnering. Men Birgitte Rou Jensen har det internationale snit, og hun er altid god for en flot placering i internationale stævner.

I 1974 gennembruddet med World Cup-titlen som den eneste dansker, der har vundet denne titel. Samme år var hun med til at sikre Danmark det nordiske mesterskab for S-mands hold (i øvrigt sammen med VMmakkeren Jette Hansen). I 1980 fik hun med en 4. plads i individuel over 6 serier den daværende bedste danske placering ved et VM. I 1980 hjemførte hun det nordiske mesterskab individuelt på hjemmebanen i Rødovre. Tidligere i år vandt hun Europa Cup 'en for kvinder. Ironisk nok, for hun har aldrig vundet det individuelle danske mesterskab, som kvalificerer spillerne til Cup 'en men kom med, da værtsnationen fik lov at stille op med to bowlere. Og så nu hendes seneste bedrift, verdensmesterskabet i 2-mands hold for kvinder med

en score på 2409. der samtidig er mesterskabsrekord. Birgitte hun ka bare det der. skip

På Strøget - og i de Storkøbenhavnske

Centre

TLF. 2x 31 + 2x 77 SVANHOLMSVEJ 11 . 1905 FREDERIKSBERG Næststørst - og først

C

Profile for Bowleren

Sisu 25 års Jubilæumsstævne - (1990)  

Sisu 25 års Jubilæumsstævne - (1990)  

Profile for bowleren
Advertisement